От х:

Днес в x:

Още една фирма плаши със запор общината. Преглед на регионалния печат

Още една фирма възнамерява да наложи запор върху сметките на общината, пише в анонс над главата днес „Хасковска Марица”. Темата е на трета страница и от текста става ясно, че това е „Коректстрой”. Фирмата има да взима 71 000 лв., но заедно с лихвите парите набъбват до близо 90 бона. Сумата е за изградени през 2009 година градинки и алеи до новите блокчета за социално слаби на ул. „Георги Кирков”. Фирмата вече е спечелила едно дело в Хасково, чака решението на пловдивския апелативен съд и ще търси съдебен изпълнител и запор на сметките.

Кал и дупки в хасковските квартали, водещо заглавие на първа страница. „Нямаме улица, а сокак”, така се жалват обитатели на улиците „Кричим”, „Одрин”, „Петрич”. Подобно е положението и в кварталите „Изгрев”, „Каменни”, „Хисаря”, „Орфей”, „Бадема”, „Дружба”, изброява вестникът.

32 лева за декар евросубсидия, чело на 2-ра. Средствата за единно плащане за площ тази година са със 10 на сто повече.

10 искат да строят „Марица” от Димитровград до Харманли, друго заглавие от страницата. Вчера били отворени офертите на десетимата кандидати да строят участъка от магистралата.

Кръщават стадион на Петър Жеков, пише още вестникът. Това предложение щяло да бъде направено пред димитровградския ОбС от мениджъра на местния тим Митко Добрев.

Шофьор пропял за цигарения канал, продължение на темата за контрабандата на папироси, на страница 4.

Избори по хасковски – той не ще, те го кандърдисват, дорде кандиса, коментар на страница 5. Темата са местните избори, декларираното нежелание на Георги Иванов да се кандидатира и инициативните комитети, които отново го издигат за нов мандат. Схемата е същата, както през 2007 година, заключава изданието и припомня сходните аргументи преди миналите избори, както и разликите между преди и сега.

Димитровград склони Берое за контрола, акцент от спортната страница. Мачът ще е днес.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. „Новинар юг” липсваше по реповете в Хасково тази сутрин.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини