От х:

Днес в x:

Цяло Хасково в 1 лекарски кабинет нощем

Дежурният кабинет ще е в бившата военна болница, непосредствено срещу входа

Деца и възрастни, които имат нужда от медицинска помощ след края на работното време, от днес ще могат да я получат само в един лекарски кабинет. Той ще е в сградата на бившата военна болница и ще е отворен от 20 часа до 8 сутринта, в делнични дни и от 8.00 до 20 часа в почивни. Кабинетът ще оказва помощ на пациенти от листите на 55 хасковски джипита.

Този единствен кабинет ще замени досега съществуващите 4 дежурни кабинета, организирани от групови практики на хасковските джипита. Досега прегледите в тях не се заплащаха допълнително от държавата. В новия кабинет за неотложната помощ на всеки пациент от листите на джипитата се отпускат по 11 стотинки месечно.

Работа ще прекратят: кабинетът в първа поликлиника за възрастни в сградата до изчислителния център и детският „Санус педиатрикус“ - в крилото до булевард "България". Дежурният кабинет в трета поликлиника също отпада, както и този в сградата на бившето КБУ "Аврора".

През тях досега преминават по 50-60 души на вечер. Сега целият поток ще се ориентира към военна болница. В делнични дни пациентите ще се обслужват от лекар и медсестра. През уикендите  ще дежурят по двама лекари.

На медицинска помощ подлежат САМО здравноосигурени лица, подчертаха джипитата. Неосигурените остават грижа на спешната помощ, ако състоянието им е животозастрашаващо. Ако не е, се справят поединично.

Повече подробности за поредната здравна реформа и как ще се отрази тя на хасковлии вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Според джипито д-р Николай Николов, новата система пожарда повече проблеми отколкото разрешава
Накуп ще се преглеждат деца и възрастни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини