От х:

Днес в x:

Емил Георгиев: Заплашват общински съветници

 
Група ЕПОС: Анюта Лозева, Емил Георгиев, Светослава Георгиева, Георги Майоров

„Групата съветници ЕПОС не влезе в зала „Хасково“, защото сутринта научихме, че някои общински съветници са били заплашвани да не идват на днешната сесия на ОбС. Това е нашият начин да изразим несъгласие с тези методи на натиск и насилие, характерни за края на 90-те години“. Това заявиха на специална пресконференция след провалената днес сесия четиримата от ЕПОС – Емил Георгиев, Анюта Лозева, Георги Майоров и Светослава Георгиева. Последната бе от групата на ГЕРБ, но отпреди няколко месеца напусна и се присъедини към хората на Емил Георгиев.

Попитан кои са заплашваните общински съветници, Емил Георгиев изброи Здравко Узунов, Румен Балкански и Пенка Георгиева. По думите му първите двама били натискани с проверки от данъчните и в навечерието на сесията в прав текст им казали, че не трябва да стъпват в зала „Хасково“ днес.

„Няма такова нещо. Никой не ме е заплашвал. Аз съм независим общински съветник и сам решавам как да постъпя“, заяви за Haskovo.net Здравко Узунов. „Това, че подкрепям кмета, се дължи на личната ми позиция – смятам, че постъпва правилно и прави добро за Хасково“, допълни Узунов.

Румен Балкански не вдигна мобилния си телефон, за да потвърди или отрече казаното от Емил Георгиев.

Пенка Георгиева пък, която е директор на гимназията по туризъм, по думите на Георгиев била нарочно изпратена в "задължителна" командировка, за да не присъства на днешната сесия. Тя също не вдигна телефона си.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини