От х:

Днес в x:

Ресторантьори: РЗИ си превишават пълномощията

Боряна Донева официално протестира срещу глобата си

Никотиновата полиция към Регионалната здравна инспекция/РЗИ/, превишава пълномощията си, като налага неправомерни глоби за тютюнопушене. Обвинението дойде от управителката на санкционираното заведение „Констромат“ на централната хасковска улица „Сан Стефано“. Боряна Донева дори е завела официална жалба срещу връченият и акт.

Констромата е бил проверен вчера по обяд. На заведението има табели, указващи че е само за непушачи. „Заварихме две жени ,които пушат. Едната бе от персонала“ обясни началникът на никотиновата полиция д-р Иван Александров. Според доктора обаче са съставени два акта на пушачите, от 50 до 100 лв, защото отговорността е тяхна, а не на заведението. „Оттук нататък акцентираме върху с персоналните глоби за пушачите“ категоричен бе Александров. Оказа се че не е съвсем така.

Боряна Донева е била глобена в качеството си на управител на Констромат-а. Мотивът бил, че не предотвратила тютюнопушенето от нейната служителка. Според Донева, санкцията и е абсолютно неправомерна. „Има табела с която се казва, че заведението е за непушачи. Няма пепелници по масите. Според наредбата всеки който пуши вътре си носи последствията“. Думите и бяха подкрепени от посетител. „Ако запаля цигара докато съм вътре, тя как може да ми попречи“, риторично попита мъж на ръст над 1.80 м и видимо на около 100-на килограма.

Боряна не оспори акта на служителката си. „Обикновено пуши отвън, но сега и почина близък човек и бе запалила вътре. Нямаше посетители, но тя ще си понесе отговорността“. За момичето обаче глобата ще е вероятно 50 лв, за управителката обаче е 500.

Глобиха Дарданели, Скрийм и Веста. Само ние останахме и ни оправиха и нас за норматив, коментираха вбесените служители на ресторанта.

Г.Христов

И Констромата изгърмя

Заведението отдавна се е легитимирало като за непушачи
По масите няма пепелници

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини