От х:

Днес в x:

И ОбС върна офиса на ГЕРБ. Кметът: Няма пък

Общинският съвет днес гласува предложението на групата съветници от ГЕРБ да бъде задължен кметът на общината Георги Иванов да продължи договора за наем на партията в малкия бизнесцентър. Докладната записка мина без обсъждане. 26 гласуваха „за“ и предложението бе прието.

„Няма пък да издам такава заповед! Хайде да видим какво ще стане!“ реагира след гласуването градоначалникът. И допълни: „Това, че общинският съвет е решил нещо не означава, че ще го изпълня“.

Сагата с офиса на управляващата партия ГЕРБ започна през 2010-а, когато ОбС прие решение да се продадат помещенията на първия етаж. След това градоначалникът изпрати писмо до партията, с което ги предупреди, че договорът им за наем изтича в края на годината, а той няма да го поднови поради решението за продажба на офисите. Помещенията трябваше да бъдат освободени до 3 януари.

ГЕРБ поиска да се спре предварителното изпълнение на кметската заповед, като същевременно я оспори по същество. Хасковският административен съд отказа, но ВАС спря изпълнението на заповедта. Произнасяне по същество все още няма.

По-късно и ОбС отмени решението си за продажба на първия етаж от малкия бизнесцентър и така обезсмисли мотивите на градоначалника да откаже продължаването на договора за наем.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини