От х:

Днес в x:

Синята зона остава за друг път, кметът и Стефан Атанасов гуша за гуша

Докладната записка за отмяна на Синята зона в Хасково не дочака реда си за разглеждане на днешното редовно заседание на ОбС. Като извънредна тя влезе след последната 21-ва точка от дневния ред, а заседанието зацикли на 17-а точка и бе прекратено. В 13.30 часа голяма част от съветниците, водени от Емил Георгиев напуснаха залата и ОбС остана без кворум. Председателят Делян Делчев го закри, а в понеделник ще обяви на коя дата ще се проведе извънредно заседание, за да се разгледа приетият днес дневен ред. Освен предложението за закриване на Синята зона, реда си не дочака и друга пиперлива тема – за офиса на ГЕРБ. Съветниците от партията предлагаха ОбС да задължи градоначалника да сключи договор за наем с Иван Петров – областен лидер.

Днешното заседание на ОбС бе доста особено. Прехвърчаха искри, разменяха се обиди и взаимни обвинения. Кметът разпали огъня на разпрата, като обяви от трибуната, че десетина съветници, от противниковият му лагер, естествено, не са си платили налозите към общината. Той ги изброи поименно.

„Недей да лъжеш! Млъкни!“, викна от мястото си доскорошният сподвижник на градоначалника Стефан Атанасов, сега в лагера на новото мнозинство. „Платил съм си всичко. Всяка година в края на март съм пръв на опашката“, разпалено обясняваше Атанасов в кафенето през почивката.

Малко по-късно кметът отново взе думата и нахока съветниците по повод предложението за санирането на Младежкия център. От ГЕРБ бяха против докладната, защото не е ясно по какъв критерий е избрана точно тази сграда от останалите, общинска собственост. В изказването си Ирена Узунова намекна за „семейни причини“. Съпругата на кмета – Даниела Захариева е заместник директор на Младежкия център. Това предизвика избухването на градоначалника.

„Млъкни бе! Стига си ни хокал! Да не сме ученици“, провикна се от залата Стефан Атанасов. „Млъкни ти! Аз съм кмет!“, опъна му се от трибуната Георги Иванов. „Ти млъкни!“, не мирясваше Атанасов.

„Не ме предизвиквай да си отворя устата и да разкажа какви си ги вършил и говорил в моя кабинет“, избухна Иванов.

Скандалът бе потушен. Временно.

„И аз мога да си отворя устата. Тогава обаче ще стане страшно“, горещеше се извън залата Стефан Атанасов.

Заседанието тръгна горе долу спокойно след взривоопасните точки, но честите почивки, искани процедурно от някои съветници, явно имаха за цел да проточат във времето сесията, за да не се стигне до разглеждането на предложението за Синята зона и за офиса на ГЕРБ. Стратегията успя, а в 13.30 столовете в едната част на залата останаха празни.

Председателят закри заседанието заради липса на кворум, в понеделник ще бъде обявена дата за извънредна сесия.

Тодор Кръшков

Липсата на кворум очевидно бе планирана
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини