От х:

Днес в x:

ТИР премаза двама от димитровградско в Гърция

Двама мъже от димитровградските села Воден и Радиево са загинали при тежка катастрофа в Гърция, каза кметът на Радиево Румен Димов. Трагичната вест той съобщи в края на днешното заседание на Общинския съвет, като помоли съветниците да съберат пари за транспортиране на тялото на единия от починалите. Местните парламентаристи реагираха веднага и събраха близо 480 лв.

По информация на селския управник, инцидентът е станал преди два дни по пътя между Орестиада и Александруполис. Загиналите Георги от Радиево и Ангел от Воден пътували с още един мъж и 6 -годишно дете в лек автомобил.

Българите отбили от пътя, когато движещ се с висока скорост ТИР ги връхлита. Шофьорът и седящият до него загиват на място, детето е пострадало , а третия мъж е успял да отскочи встрани.

Семейството на загиналия мъж от Воден в момента е в Гърция, за да прибере тялото, каза селския кмет. Близките на Георги Тасев от Радиево обаче са социално слаби и нямат пари за тази процедура. Справка в траурна агенция показала, че само транспортирането на тялото ще струва около 600 лв.

Кметът на Радиево Румен Димов разказа, че семейството на загиналия мъж от селото няма пари да го прибере

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини