От х:

Днес в x:

След снега „Грийн партнърс“ иска и боклука на Хасково

След като взе снега, софийското дружество "Грийн партнърс БКС" е на път да спечели и боклука на Хасково

Софийското дружество „Грийн партнърс БКС“, е единият от двамата участници в търга за възлагане на обществена поръчка за сметосъбирането и сметоизвозването в Хасково. Другият участник е фирма „Титан“, която чистеше областния град досега. Поръчката е за пет години и е на обща стойност до 15 милиона и 500 хиляди лева.

През декември стана ясно, че същото софийско дружество печели и друг търг на община Хасково – за зимното почистване и поддържане. Цената на тази поръчка бе до 300 000 лв. Другият кандидат - „Атастрой“, на бившия заместник областен Мехмед Атаман, бе отстранен от процедурата. По-късно стана ясно, че той няма да обжалва.

Обществената поръчка за боклука на Хасково се обявява за втори път тази година. При първата процедура през лятото конкурсът бе прекратен от кмета Георги Иванов. Участниците бяха същите - „Грийн партнърс“ и „Титан“, но първата фирма бе отстранена заради липсващи документи. Малко след това кметът прекрати процедурата, защото е останал само един участник, а това „поражда съмнение в ефективното изразходване на бюджетни средства“, пише в мотивите за спиране на поръчката, публикувани в сайта на агенцията по обществени поръчки.

Все още не е определена дата, на която ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини