От х:

Днес в x:

Новогодишно: 3 сметки накуп от М-ТЕЛ

Новогодишен подарък за абонатите си направи най-големия мобилен оператор МТЕЛ. Хасковлии получиха три сметки на куп, сигнализираха наши читатели. Фактурите били на септември-октомври, октомври-ноември и ноември-декември. „Зарадваните“ били с по 150-200 лв. Любопитното е, че част от хората не оспорваха че трябва да плащат тези фактури. Клиент на М-ТЕЛ от близо 10 години обаче заяви че не си спомня случай, телефона да не му е бил изключван при ЕДНА неплатена фактура, камо ли три.

„Практиката е при забавена фактура да получаваш СМС с предупреждение за изключване в конкретен ден. Като по часовник, телефона замлъква в указания ден“, уточни той. От септември миналата година обаче, това престанало. Опитите за проверка на сметка чрез *88 се натъквало на любезен глас, който обяснявал, че услугата временно е недостъпна поради софтуерен проблем. Едва в началото на тази година, мъжът получил писмо на хартиен носител в който го уведомяват за общи задължения от 144 лв. Проверката на *88 потвърдила три фактури между 40 и 48 лв всяка.

Жена пък била зарадвана с над 200 лв дълг, пак за три месеца. По думите и е посещавала клиентските центрове на М-ТЕЛ през въпросните месеци от където са казвали, че няма излезли фактури.

Проблемът е че хората не могат да поискат разпечатка за разходваната сума, ако не са титуляри на номера си. Това обаче е честа практика-много хора имат по повече от 1 договор с оператора.

По данни на самата компания, към 1-ви декември е предстояло разпращането на 1.9 млн забавени клиентски сметки. Повечето са между два и три месеца. Компанията обещава гъвкава система на разплащане. „Приключихме с практиката за изключване. Оставяме на хората да ползват услугата, като им даваме възможност разсрочено да погасят задълженията“ любезно заявиха момчетата от един от офисите на М-ТЕЛ в Хасково. Проверка на Haskovo.net показа, че това наистина е така.

Така и не е дадено официално обяснение за забавените сметки. Тиражираните в интернет пространството версии са от преминаване на нов софтуер, до хакване.

Хакването се пренесе и на потребителите.

В социалната мрежа Фейсбук вече има създадена група, която набира участници за протест пред централния офис на компанията.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини