От х:

Днес в x:

МБАЛ пуска недолекувани пациенти

Златка Георгиева излезла без време от болницата

Недоизлекувани от хепатит пациенти се освобождават от хасковската болница за да се отворят места за нови. Това се е случило със Златка Георгиева от Харманли. На 27-ми декември, след като заради напливът на пациенти се поставят легла и в коридорите на инфекциозно отделение, на Златка Георгиева е казано че няма места, а състоянието и е стабилизирано. Днес Златка отново бе пред инфекциозно защото се „чувствала зле“.

Новината по принцип бе потвърдена от управителят д-р Тодор Пандов. Хора при които болестта протича по леко или са почти излекувани, се освобождават за домашно лечение, каза докторът. Продължаващият приток на болни и ограничи драстично местата където те могат да бъдат настанявани. Към обяд днес в хасковската многопрофилна болница имаше само 4 свободни легла. За да се настанят хепатитно болни в друго отделение, преди това оттам трябва да са евакуирани наличните пациенти.

В безизходицата, инфекциозното отделение дори е отворило третия си етаж. Дори по думите на самите доктори „там не е за хора“. Неремонтирани, студени и без достатъчно добри санитарно хигиенни условия, стаите там все пак са единствените места където могат да бъдат настанявани болни.

От РИОКОЗ обявиха че ще проверят условията в които се лекуват болните в инфекциите, но предвид тежката ситуация, са склонни да допуснат отстъпление от правилата, защото пък е недопустимо болницата да спре приема на пациенти.

Опасността за това е съвсем реална.

Г.Христов

Днес жената отчаяно клечеше край входа на инфекциозно и чакаше за прием
Към обяд вече компания и правеха и други
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини