От х:

Днес в x:

Вавилонско стълпотворение в Кауфланд. Народът купува храна

Кауфланд бе препълнен почти до входа

Невиждано стълпотворение се „стовари” върху супермаркетите часове преди Нова година. Лъвския пай от тръгналите да пазаруват хасковлии, отнесе „Кауфланд”. Опашките пред касите се извиваха почти до средата на магазина. Пред щандовете, главно с хранителни продукти не можеше да падне и игла. Сревно по час губеше взеки купувач, от избора на продукти до чакането за да плати. Имаше и мнозина, които точно днес бяха да решили да разгледат всяко кътче на магазина и това допълнитело засилваше усещането за навалица. Атмосферата обаче бе празнична, липсваха нервите характерни за големите опашки.

По традиция в магазините не допускаха снимки, вероятно от съображения за национална сигурност. Какво ви чака вътре обаче може да прецените от паркингите. Шофьори търпеливо чакаха тръгващите да им отворят парко място.

В пазарските чанти преобладаваше храната. За някои, деликатесите дори щяха да заместят новогодишните подаръци. Навръх Нова година хасковлии пазаруваха като за последно, може би заради ограничаването им през цялата година. В месарските магазини, дори и пенсионерите разпускаха душата пред пържолите. Като цяло обаче оборотите са по-ниски от миналата година, отчетоха собственици. Не от липса на желание, а от липса на пари у хората.

Като контрапункт бе Новогодишния базар на площад „Общински”. Сякаш бе паднала бомба. Не вървеше нищо-украса сурвачи, играчки за елха, дрехи. Към 11.30 часа пред общо 6 сергии се мяркаше само един потенциален купуваш-пресаташето на общината Бояна Тодорова. Хората се радваха и на нашия екип, можехме и да вземем нещо. Предложиха ни и отстъпки.

Очаква се централните площади да се препълнят в полунощ, на новогодишното хоро.

Г.Христов

Колите се изчакваха търпеливо на паркинга отпред
Хасковлии решиха да поразпуснат душата с мръвки
Купуваните разфасовки обаче бяха сравнително малки
Базара търси хора

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини