От х:

Днес в x:

Гърмят рибата с пиратки. Паркингът на общината - Синя зона. Преглед на регионалния печат

"Общината не работи, паркингът и Синя зона". Служебният паркинг пред сградата на общинска администрация се трансформира в Синя зона по време на почивните дни, забелязал репортер на "Хасковска Марица". Участъкът посинявал в петък, събота и неделя. Инкасаторите не са доболни-нямало коли и работата била "зян".

"2 бона глоба за пиратка в кръчмата" Глобяват се всички които продават пиратки на открито. Само в 9 оръжейни магазина в областта, пиратките могат да се купуват легално. От друга страна, забранено е използването на пиратки на закрито. Глобата ако гръмнеш в заведение е 2 бона.

"Отблъснат съпруг потроши колата на жена си". Инцидентът на "Червена Стена" разбуни духовете от квартала, които забелязоха рано сутринта потрошена и окървавена кола пред един от блоковете. Накрая се разбрало, че ядосан съпруг пред развод разбил семейния Фиат, щото сега го карал любовникът на жена му. По време на вендетата срещу кроткото возило, рогоносецът се нарязал здраво на стъклата.

Успешна, щастлива и доходна 2011-та година пожелава на совите читатели вестника. Като контрапункт е посочена 2010-та-Трагична и кризисна. Обзор на по-важните събития от изтичащата година-на страница 5-та.

"С това трепят рибата" чело на "Новинар юг". Оказа се че свръх мощните пиратки продавани по магазините засега се купуват главно от бракониери. "С две пиратки събрах над 10 кила риба" похвалил се Делчо Илиев. Бандата му оперирала в река Банска. Чудото на успешния риболов е мощна пиратка "Биг тайгър" и прилича на динамит. Снимката и краси първа страница. Упътването за експлоатацията-в статията. Наслука.

"Търсят шеф за 3 млн" Атрактивна обява за изпълнителен директор на сдружение, което ще работи по проекти за 3 млн лева, се появило в сайта на общината. Свободното работно място е за "Местна инициативна група"МИГ"-Любимец. Новият шеф трябва да координира връзките с бенефициентите. Срокът за набиране на кандидати е 10-ти януари. Чудно, все още нямало кандидати.

"Болницата затваря годината с плюс 300 000 лева". Така пише "Новинар" позовавайки се на управителят на МБАЛ д-р Тодор Пандов. В одита на държавната финансовоа инспекция пише друго, но тук се взимат само месеците от 2010-та. Там счетоводството отчита нито лев нови загуби. Иначе старите задължения от 7/според някои 8 и 9/ млн лева си стоят. Те обаче били наследство от предишният шеф д-р Димитър Шопов. По негово време обаче в болницата били налети 1 млн лева за целеви ремонти. Сега нито лев. Въпреки това Пандов е оптимист-до 2013 ще върнем 6.5 млн лева борчове!!! Дано, дано, ама надали.

"Каруца обърна камион" Камион на "АБ" се обърна край Горски извор. Бил натоварен с чакъл и бързал за Ябълково, но по неизвестни причини напуснал пътя и се обърнал с колелата нагоре. Шофьорът не е пострадал сериозно. Поради липса на официална информация-версии много. "Новинар" се спират на тази-каруца засякла камиона и за да не я помете, шофьорът излязъл от пътя.

"Наградиха Проданов с 1 500 лв". Изтъкнатия хасковски треньор по Джудо получи признание от родната федерация. Неговата бивша възпитаничка, а сега терминатор в българското джудо и самбо, Ивелина Илиева, е спортист №1 на България в този спорт.

Манията по обобщаването на стр.7 "Хасковската 2010: 1051 бебета срещу 789 ковчега."

Без коментар.

Това бе по-интересното от местната преса на 31 декември 2010.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини