От х:

Днес в x:

Самосвал на „АБ“ се преобърна край Горски извор

Преобърнатото Ивеко

Товарен автомобил на хасковската фирма „Детелина“, част от консорциума „АБ“ се преобърна зрелищно малко преди димитровградското Село Горски извор. Въпреки че автомобила бе с гумите нагоре, шофьорът се отървал с леко разцепена глава. Откаран е в димитровградската „Света Екатерина“. Инцидентът станал тази сутрин около 9 часа.

Автомобилът бе натоварен догоре с чакъл, който се транспортирал към Ябълково, обясниха хора от фирмата. Никой не знаеше подробности относно причината за преобръщането. По асфалта нямаше спирачен път, гумите са заорали чак в крайпътната нива. Шофьорът, на име Вальо, също не дал обяснения. Бил тестван с дрегер за алкохол, но пробата била отрицателна. Негови колеги от „Детелина“ предположиха че му е станало лошо и е изтървал управлението на тежко натоварената машина. Други потърсиха причината в техническа неизправност, сочейки разкачения преден мост на автомобила. Вероятно обаче, това е станало след преобръщането.

Ивеко-то бе с нови зимни гуми на задните колела и летни на предните. Особено изтъркана бе предната лява. Това обаче едва ли е причина за инцидента, защото колата би поднесла наляво, а не надясно обясниха професионалните шофьори.

Последната, но крайно любопитна версия, при това на човек от Горски извор, е че Ивекото всъщност е предотвратило катастрофа. Мястото на инцидента е малко след излизане от селото в посока Хасково, когато свършват ограниченията за скоростта по международния Е-80 и колите масово започват изпреварвания. Твърде вероятно е момчето да е отбило вдясно за да не нацели челно изпреварваща кола. Тук карат като луди, предположи изворовеца.

Г.Христов

Гумите са заорали чак в крайпътната нива

Полицаи и колеги на пострадалия се чудеха за причината
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини