От х:

Днес в x:

В болницата раздадоха пачките за Коледа

Лекарите с редовни заплати след стачката през октомври

Аванси и заплати раздадоха за коледа в областната болница. Това стана възможно след като тия дни бяха преведени парите по делегирания бюджет. Той възлиза на приличните 685 хиляди лева изработени по клиничните пътеки. Отделно от това министерството на здравеопазването вчера разплати 25 млн лева на областните болници в страната за хемодиализата спешните центрове и ТЕЛК. Средно областната болница получава от тази целева субсидия около 100 хиляди лева. Сумата от МЗ е на 90% от дължимото. Остатъкът ще се плати през януари.

Другата добра новина за ръководството е завишения бюджет за декември, който ще се разплаща-януари. За пръв път от април, парите са над 700 хиляди лева-705 000. Седмица преди края на месеца той вече е изработен, каза шефа на лечебното заведение д-р Тодор Пандов. Макар че ще има отново неостойностени медицински услуги по пътеките, положението е много по-добро в сравнение с лятото. Тогава парите от Касата свършваха в средата на месеците и лекарите знаеха, че работят за без пари до следващите бюджети.

След октомврийската стачка на областната МБАЛ пък парите пристигат без каквото и да е забавяне-още на следващия месец. През лятото, чакането достигаше до 3 месеца.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини