От х:

Днес в x:

Народът хукна за новите винетки

Нели Стоилова първа узакони пътуването си по пътищата на Републиката

Ден след като новите винетни стикери бяха доставени по пунктовете в Хасково, закупуването им започна с ударни темпове. Първият пик се очаква към 20-25-ти декември, предположиха от хасковското ОМV на пътя за Димитровград. Тогава всички, които са си купили автомобил в края на годината и са го оборудвали с месечни или седмични винетки, тръгват да купуват годишни. На практика така печелят 13 месеца, защото годишните стикери важат до 31-ви януари 2012-та година.

Тези, които имат годишни винетки от 2010-та, ще очакват края на януари, обясниха търговците.

Новите винетки са на цената на старите. Разликата е, че са по-големи, за да има място собственоръчно да се впише регистрационният номер на автомобила. Нововъведението е, за да не се мести стикерът от автомобил на автомобил, обясниха от пътното.

Оттам обясниха, че в момента тече процедура за пунктовете, където ще се продават винетките. Някъде обаче стикерите вече се купуват свободно. Първа от първите бе шефката на най-голямата хасковска верига фотоателиета-Нели Стоилова. Шармантната дама се сдоби с разрешително за експлоатация на републиканската пътна мрежа за 67 лв, т.е. лек автомобил.

Г.Христов

Най отгоре саморъчно се нанася номерът на колата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини