От х:

Днес в x:

Клубове кандидатстват на сляпо за пари от ДАМС

Жените се надяват да останат в зала "Спартак"

4 хасковски клуба кандидатстват за финансиране от спортното министерство без да изпълняват необходимите услови. Баскетболен клуб Хасково, двата хандбални клуба-мъже и жени и Бадминтон скуош клуб Хасково са подали документи за проекти до 10 хиляди лева по програмата „Спорт за децата в свободното време“. С тези пари, учениците ще могат да спортуват безплатно през ваканциите следващата година.

Необходимо условие обаче е да се представи валиден договор за ползване на спортна база. Такива няма, защото старите изтичат през декември, а нови не са подписани. Причината е, че общината обяви че ще иска наем за ползване на общинската спортна база, вместо безвъзмездно да я отстъпи на клубовете както досега. Нито един клуб няма пари за наем. „Без парите от министерството на спорта, ще остана без финансиране от март“ каза за Haskovo.net президентката на хандбалистките Марияна Стаматова. При нея тренират 10 отбора-от момичета 10 години до жени. Надеждата на Стаматова, както и на колегите и от мъжкия Асти, е че за тях ще се направи изключение за базите, защото ползват спортната база вече повече от 10 години. По закона за спорта, тези клубовете могат да ползват базата безвъзмездно, ако общината позволи разбира се.

Подобно е положението и с Баскетбола, който обитава зала Дружба и Бадминтона който има зала в „Спартак“.

По програмата кандидатства и хасковските тенисисти, клубът по спортно ориентиране, този по Кик-бокс и аеробиката от „Мега Спорт“. Те обаче си ползват собствени бази за които си плащат наем.

Общо 18 клубове в региона са подали документи за програмата, която финансира проекти до 10 хиляди лева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини