От х:

Днес в x:

Езиковата с испанка, обират я за добре дошла

Бегония Гуайяр

С автентична испанка, при това от Барселона, се сдоби за учителка хасковската Езикова гимназия. Бегония Сеги Гуайяр пристига в Хасково по между правителствена спогодба между България и Испания. Кралството ще плаща заплатата й до края на учебната година. Ако се харесат с ръководството на училището, и за следващата.

33 годишната испанка за пръв път е в България. Първото впечатление е на липса. На собственият и куфар, мистериозно изчезнал на аерогара София днес. Второто впечатление, вече от Хасково, е много по-добро. Стаята в общежитията е на шест, хората много мили, а училището е общообразователно. Досега Бегония е преподавала само в езикови школи в Барселона и Лондон. От България знае само Стоичков, българското кисело мляко и....че тук се намира най-високата статуя на Богородица.

Бегония ще преподава на 8-ми и 9-ти клас, като в началото ще поема практиката на децата. Тоест утвърждаването на взетия по-рано през деня учебен материал. Тези съвместни уроци с наличните преподаватели по испански на Езиковата се налагат, защото Бегония не знае думичка български. За своя мисия смята, да промени мисленето на учениците си-Испания не е само бикове, храна и фламенко. Испания е футбол и Дон Кихот!!!, завърши дамата.

Такива „носители на езика“ са изключително полезни, коментира директорката Пенка Делиева. Експериментите с англичани, немци и французи за преподаватели са били изключително успешни.

Хасковската Езикова преподават испански за втора година подред.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини