От х:

Днес в x:

Антон Иванов: Не сме се договаряли със Златко Марчев

Антон Иванов

“Няма никакви предварителни договорки с никого как да се гласува в ОбС. Общинските съветници, които гласуваха заедно с нас, са го направили по своя воля и по своя преценка“. Това заяви за Haskovo.net шефът на групата съветници от ГЕРБ в Хасково Антон Иванов.

Той отрече да е имало политически договорки, нито някакви споразумения с групата на Златко Марчев, която на последните две сесии гласува заедно с ГЕРБ срещу няколко предложения на кмета Георги Иванов. Това изненада мнозина, тъй като досега групата на Марчев „Всички за Хасково“ твърдо подкрепяше градоначалника. Сред новите гласове в подкрепа на ГЕРБ се открои и вотът на Таня Стойнова, заместник председател на ОбС. Друг върл последовател на градоначалника, който гласува против предложенията му на последните две сесии, бе Стефан Атанасов.

На заседанието в петък се очаква истинска кървава битка, защото от ГЕРБ предложиха прекрояване на всички постоянни комисия в ОБС, в които досега отсъстваха представители на опозицията. Повечето от комисиите увеличават числеността си, а в състава им влизат съветници от всички сесийни групи, включително от ДПС, които досега също бяха аут.

Най-оспорван според Антон Иванов ще бъде съставът на комисията да предотвратяване на конфликт на интереси. Сформирането й преди близо две години бе съпроводено със скандал, а опозицията дори напусна ОбС в знак на протест, че в нея влизат само представители на тогавашното мнозинство, подкрепящо кмета.

Очаквайте в петък обширен материал и видеорепортаж от заседанието.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини