От х:

Днес в x:

Нисък интерес до момента от страна на карантинираните към вота

Нисък интерес от страна на карантинираните от Хасково и Димитровград отчитат до момента от РИК към правото им на вот в подвижна избирателна кутия на изборите за президент и народни представители  тази неделя.  Председателят на РИК- Хасково Веселина Тенчева посочи, че до обяд в днешния ден има подаден списък от община Димитровград. В него  към 10 ноември е отбелязано, че  има подадени 13 заявления от хора под карантина, така че засега в тази община е образована една подвижна СИК.

Справката от община Хасково показва, че към днешна дата 20 са подалите заявления карантинирани да гласуват за президент и народни представители в общината.

Според указанията на ЦИК на тези избори карантинираните ще могат да подават заявленията си за гласуване и в самия ден на вота. От РИК-Хасково обаче предупредиха, че все пак на 14-ти ноември заявлението трябва да бъде съобразено като час така, че подвижната секционна комисия да успее физически да стигне до подадения адрес преди края на изборния ден.

От ЦИК обясниха, че заявления за гласуване от хора под карантина подава до кмета на общината, на страницата на ЦИК има и електронно заявление, за което не се изисква електронен подпис. Получените по този път заявления се препращат към общините по адресната регистрация на съответния карантиниран.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    мана небесната
    8 -1
    19:03, 11 ное 2021
    Какво им дреме на хората за тъпите им избори.
  • 2
    Мн
    Много ясно
    6 0
    19:33, 11 ное 2021
    Така ще е още дълго!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3
    Фе
    фен
    0 0
    12:38, 14 ное 2021
    Хубава работа.За единия вот,да мрем,ли?
Последни новини