От х:

Днес в x:

Хасковлия: Новата заповед за отпадането на карантината след болница трябва да е за всички

Новата заповед на Министерството на здравеопазването за отпадането на карантината след изписване от болница трябва да важи за всички, а не само за изписаните след 11 януари 2022 г., когато тя влезе в сила. За това настоява хасковлия, който е бил в лечебно заведение в областния град от 2 до 10 януари. След изписването му е наложена 14-дневна изолация с предписание от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Освен това, има и отрицателен PCR тест, правен в болницата преди да бъде изписан.

Оказва се, че тъй като предписанието е издадено преди 11 януари, ще трябва да изтърпи карантина до 23 януари 2022 г., защото е заварено положение и за него не важи новата заповед.

„Издадените към момента на влизане в сила на заповедта предписания за изолация и карантина се преустановяват след изтичане на посочения в тях срок“, пише в документа на Министерството на здравеопазването.

В тази връзка карантинираният мъж е ангажирал адвокат и смята да обжалва предписанието за наложената му карантина. Публикуваме документа със заличени лични данни.

Мъжът е на мнение, че в случая има двоен аршин за прилагане на новата заповед за властимащите и за обикновените граждани. Той припомни, че първите мъже в държавата бяха под карантина след контакт с председателя на Народното събрание Никола Минчев, който даде положителен тест за коронавирус след проведения Консултативен съвет за национална сигурност на 10 януари. По-късно първите в държавата мъже бяха поставени в изолация, но за тях карантината отпадна преждевременно, спазвайки условията на новата заповед.

Хасковлията е категоричен, че заповедта трябва да важи за всички граждани, независимо дали име е наложена карантина преди или след 11 януари.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини