От х:

Днес в x:

Карантинираните на миналите избори ще бъдат включени във вота в неделя служебно

Хората, които са били в изборните списъци и са гласували в подвижна кутия като карантинирани на вота миналата неделя, ще бъдат включени в тези за президентския балотаж на 21 ноември служебно, ако продължават да са под карантина или задължителна изолация в изборния ден. Това гласи решението на ЦИК.

Председателят на РИК-Хасково Веселина Тенчева поясни, че списъците ще бъдат проверени от общините по места и данните на хората, които са все още в задължителна изолация заради Ковид-19 или карантинирани като контактни, ще бъдат пренесени по служебен път. Те ще могат да гласуват, без да е необходимо да подават нови заявления за това, но при положение, че на територията на тяхното населеното място бъде образувана подвижна секционна избирателна комисия. Според разпоредбите, за да да сформира такава подвижна секция трябва да има поне седем заявления. Лицата, поставени под карантина или задължителна изолация след 14 ноември могат да подават заявление за гласуване към общината. Това може да стане от упълномощено лице на място или по имейл. Заявленията са в свободен текст.

Карантинираните към 14 ноември, чиято карантина е изтекла междувременно, ще бъдат отписани от подвижната секция и те ще гласуват в редовна секция, където са вписани по адресна регистрация.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ИК
    И ко
    1 0
    11:50, 19 ное 2021
    А сега да не би да бяха изключени, то умрелите фигурират, ха ха, цирк.
Последни новини