От х:

Днес в x:

До 20 хил.лв. глоба за Симеоновград, ако не разчисти в срок незаконни сметища

    Две предписания е издала РИОСВ- Хасково на Община Симеоновград, свързани с нерегламентирано замърсяване. Първото е за почистване на избутаните по склона, както и на разпилените по пътя отпадъци, които да се извозят до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Харманли със срок на изпълнение три месеца. Второто е с постоянен срок на изпълнение и е за предприемане на мерки за недопускане на последващо замърсяване на терена, а при установяване на такова, да се извършва своевременно почистване.
    Експерти по Управление на отпадъците от Регионалната инспекция по околната среда и водите Хасково са извършили проверка на място по сигнал за нерегламентирано сметище край Симеоновград. Засечено е, че то е на площ от около един декар.
    По време на проверката е станало ясно, че в близост до бившото, вече култивирано общинско сметище край Симеоновград е обособено нерегламентирано изхвърляне на големи количества битови отпадъци. Констатирани са следи от тежка верижна техника с която теренът е заравнен, като голяма част от отпадъците са избутани заедно с пръстта по склона. На няколко места са установени и следи от горене на излезли от употреба гуми. По прилежащия към терена черен път са разпилени и значително количество пластмасови опаковки, найлони и кашони. Не е констатирано наличие на опасни отпадъци. Не е засегнато от замърсяване старото рекултивирано сметище.
    За неизпълнение на предписаните мерки, Законът за опазване на околната среда предвижда глоба в размер от 2 000 до 20 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      АН
      А н т и м а н г а л
      6 -2
      12:48, 18 ное 2021
      Чернилките хвърлят, общината плаща... ЕвроГейска политика...
    • 2
      По
      Почна се
      8 0
      14:20, 18 ное 2021
      Натиснаха с проверки общините с кметове от ГЕРБ, оттук до края на мандатите им след 2 години ще има яки проверки на всичко.
      • Не
        Нека
        6 0
        14:59, 18 ное 2021
        Ама с лични пари да плащат, не с общински.
      • Ад
        Адвоката
        8 0
        15:09, 18 ное 2021
        Санкциите за незаконни сметища са персонални и кмета трябва лично да ги плати, а не със средства от местния бюджет.
    • 3
      Ам
      Ами
      4 0
      15:47, 18 ное 2021
      Досега какво е правил кмета за хората. Не че не се сещам.
    Последни новини