От х:

Днес в x:

За непочистени сметища: РИОСВ глоби кметовете на Хасково и Ивайловград

Кметовете на Хасково и Ивайловград не са изпълнили предписания на РОСВ-Хасково за почистването на нерегламентирани сметища, заради което са глобени. Това става ясно от месечния бюлетин на екоинспекцията.

Кметът на областния град е с наказателно постановление за 2 000 лв., а кметицата на Ивайловград-за 3000 лева.

С 300 лв. по Закона за водите е глобена и фирма в Кърджали.

През септември са разчистени 8 терена, на които се изхвърля незаконно боклу в региона на Хасково.

Регионалната инспекция по околната среда и водите е извършила 112 проверки на 99 обекта. Дадени са 30 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта, наложена е 1 текуща санкция за 175 лв. и са издадени 3 наказателни постановления на обща стойност 5300 лв. Събраната сума от наказателни постановления, включително за предишни периоди е близо 22 000 лева.

Съставени са актове на две физически лица за неизпълнение на дадени предписания за почистване на незаконна площадка за излезли от употреба МПС и на нерегламентирано изхвърлени отпадъци в харманлийското село Върбово. Съставени са актове и на Община Любимец за неподдържане на пречиствателната станция за отпадъчни води в с. Прогрес в техническа и експлоатационна изправност и на фирма за производство и търговия със селскостопанска продукция, която е започнала реализация на инвестиционно предложение без провеждане на процедура по оценка за съвместимост.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Yt
    ytu
    10 -3
    14:31, 7 окт 2021
    Да ги глобяват преди 2 дена пак горя нерегламентираното сметище в Република , този път и новина нямаше даже , но аз гледам - like a hawk :)
  • 2
    Ам
    Ама
    11 -2
    16:08, 7 окт 2021
    Трябва лично да го глобят кмета, да ги плати от джоба си, а не от нашите данъци. И после пак да оставя орките да хвърлят където намерят.
  • 3
    12
    123
    3 0
    08:34, 8 окт 2021
    Дами и Господа, на това място се изхвърлят отпадъци не само от Република и от други райони на града идват със автомобили и си оставят боклука но се питам аджаба кой има интерес постоянно там нещо да гори дали фамилията която е собстенник на тия земи няма нещо общо със палежите понеже от години се опитват да продадат на парцели земите си но заради боклука не могат никой не купува сметище
  • 4
    До
    до хасковските журналя
    0 0
    14:37, 8 окт 2021
    Ава неграмотни кауни тази дума "кметица" от кой речник е ?
Последни новини