От х:

Днес в x:

Пострадалия на кариерата край Гарваново е контактен в болницата в Хасково

Изясняват дали пострадалият на кариерата край село Гарванов работник в сряда следобед е ударен от служебния бус на колегите си или е припаднал и тогава е имал съприкосновение с превозното средство.

На мястото на инцидента вече са направени огледи от инспекторите от областното звено на Инспекцията по труда в Хасково. По информация от директора му Кирчо Кирев разследването на злополуката продължава до изясняване на случая. 

Пострадалият мъж е в Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково със счупена ключица, ребра и раменна става.

На обекта в местността „Чуките“ той е бил на длъжност „организатор експедиция“.

През вчерашния ден на кариерата пристига мобилна група от двама души автомонтьори с бус, които отстраняват повреда по работно оборудване.

След приключване на работата монтьорите и пострадалият провеждат кратък разговор в близост до буса. По данни на единият от монтьорите, който е и шофьор на превозното средство, след приключване на разговора, той се е качва в него, поглежда в огледалото за обратно виждане, за да направи маневра назад, но не вижда зад буса да има човек. При маневрата обаче бусът опира в нещо. Едва когато слязъл от него шофьорът разбрал, че  колегата му е на земята. Пострадалият е бил в съзнание. В болницата е и е контактен, посочи Кирчо Кирев.  Възможно е да му е станало лошо и да е припаднал, понеже е имал придружаващи заболявания, а по стечения на обстоятелствата бусът точно в това време да е правил задния ход.

Според информацията за стопанисването на кариерата, на нея се извършва добив на латитоандезити от пловдивската фирма „Артескос“.

Предстои проверка по документите и се очаква становище на лекуващия лекарски екип на пострадалия.



 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини