От х:

Днес в x:

161 карантинирани в областта гласуват в 6 подвижни секции

161 души, които са под карантина в Хасковска област, заради това че са инфектирани с коронавирус или са контактни на болни, ще гласуват на 4-ти април за новите депутати. Това е броят на подалите заявления към общините до изтичане на крайния срок 31-ви март.

В община Стамболово са постъпили 10 заявления, в Хасково-44 , в община Димитровград- 32. В община Любимец са подали заявления за гласуване в Подвижна кутия 31 карантинирани, в община Минерални бани- са постъпили 11 заявления, в община Свиленград те са 33.

С решение на Районната избирателна комисия на Хасково за тях са образувани 6 подвижни избирателни секции, които ще са с по трима членове. Осигурени са всички предпазни средства-високозащитни маски и облекла, ръкавици и дезинфектанти.

В ранния следобед на 1-ви април стана ясно, че подвижна кутия за 14 гласоподаватели под карантина ще има и в Ивайловград. 

Така общият брой на хората от Хасковска област, които ще гласуват с помощта на подвижните секционни екипи, става 175.

По данни на РЗИ-Хасково от последното обобщение за поставените под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, към 31-ви март, те са 1520 в областта. В тази бройка не влизат хоспитализираните пациенти.

На брифинг днес говорителят на ЦИК Димитър Димитров обясни, че хората, карантинирани след 31-ви март, няма да могат да гласуват.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Като гледам налепени избирателните афиши на Велизар Енчев, погледа и стойката му и много ми прилича на нацист гестаповец и бледолик вожд на червените индианци! Защо плаката му е в син фон и не се различава от гербаджийските плакати ? И на снимката много млад явно е същата снимка от преди 4 години, когато се правеше на патриот при Симеонов.
    Направо човек да се чуди всички партии леви, десни, център, националистически , етнически и про руски все в един син цвят боядисани и издокарани ?
Последни новини