От х:

Днес в x:

Стрелецът от Сърница отива на съд за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси

Районна прокуратура-Кърджали предаде на съд Бейсим Салим от хасковското село Сърница, който е обвиняем за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси в землището на кърджалийското село Душка, съобщиха от държавното обвинение.

Припомняме, че на 29 ноември 2021 г., обвиняемият се спречка със съседа си Мюмюн Мюмюн в Сърница и стреля с незаконна пушка, след което избяга в гората и беше обявен за общодържавно издирване. В търсенето бяха ангажирани около 300 служители на МВР и беше заловен на следващия ден в село Душка, община Черноочене. Според разследващите, 55-годишният мъж носел войнишка мешка, но също 8 боеприпаса и винтовка /пушка/ на рамото си, без разрешително. Насочил се към стопанска постройка за отглеждане на животни. Седнал близо до нея, свалил пушката и войнишката мешка и ги оставил до себе си. Не след дълго на мястото пристигнал потърпевшият пастир. Когато обвиняемият го видял, станал и насочил към него пушката, заредена с патрон. Пострадалият успял да вземе оръжието. През това време Бейсим му се заканил с убийство и насочил към него нож. Отправил думите: “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“. По-късно друг мъж успял да го избута, след което му взел ножа и завързал ръцете. Подаден бил сигнал в полицията, като пристигналите на място служители на МВР задържали Бейсим.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд-Хасково по друго досъдебно производство.

Предстои Районен съд-Кърджали да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    +-
    +-
    4 -1
    16:52, 17 яну 2022
    Полицията в Хасково да си прави изводите: Какво е свършила с превенцията, с информацията за това незаконно оръжие и с организацията на издирването в открита местност.
  • 2
    Ев
    Евреин
    6 -1
    18:13, 17 яну 2022
    При предишния ви "преразказ" друг не присъстваше а само един прост чобан,който с голи ръце му бил отнел чифтето😄😄
  • 3
    Ха
    Хасково сънджак
    9 0
    18:44, 17 яну 2022
    Да съдят също и комшията и комшийката му, защото те са подбудителите на тази крамола!
  • 4
    Мв
    Мвр Хасково са велики
    6 0
    20:54, 17 яну 2022
    Вие явно други освен кокошкари неможете да задържате задръжте човека с животинския прякор да видя дали ви стиска пикльовци
Последни новини