От х:

Днес в x:

11-годишна цигуларка изтегли себе си в жребия за конкурса

Павлика Дуцолова изтегли жребия

11-годишната Павлика Дуцолова от Плевен изтегли жребия за реда на участие в международния конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова", който се откри в Хасково днес. Младата изпълнителка изтегли най-напред своето име и утре ще се представи първа в групата на най-малките участници. На сцената на ДКТ "Иван Димов" ще свирят 29 цигулари от Украйна, Сърбия, Австрия, Литва, Германия и България.

Юлия Ван и Назарий Барвинский от Украйна, Лий Янг Ким от Корея бяха първите цигулари, които публиката аплодира.

В 35-тото издание на конкурса ще бъде отличен български участник, който ще бъде награден с посещение на летен майсторски клас в Австрия. Талантливият инструменталист ще бъде избран от журито на тридневната музикална надпревара. Наградата е осигурена от спонсор. Със средства от дарения за първи път предметни награди ще получат и цигулари от най-малката възрастова група.

Председател на журито е проф. Ангел Станков.

Тази вечер в театъра е насрочен концертът на Оркестъра на Държавната опера в Русе. В събота публиката ще събере Симфоничният оркестър на Хаскво. Музикалните дни в неделя ще закрие Симфоничния оркестър на Пазарджик. Всички концерти са от 19.00 часа.

Христина Котларска

Лий Янг Ким от Корея
Юлия Ван от Украйна
Назарий Барвинский от Украйна
Журито на конкурса. Негов председател е проф. Ангел Станков (вторият отдясно наляво)
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини