От х:

Днес в x:

5-годишен взима Димитровград-Хасково на колело

5-годишния Кристиян-Богомил с батковците колоездачи

Едва на 5 години бе най-малкият участник в демонстративното колоездене, което община Димитроград и клуб "Обороти" организираха днес. Кристиян- Богомил Докузлиев потегли от страдата на общината, заедно с 50 други колоездачи, преминавайки покрай пазара в посока Хасково.

За близо два часа велосипедистите от Хасково и Димитровград трябва да стигнат до кръгово кръстовище в началото на областния град и да се върнат обратно. Проявата няма състезателен характер, а е на олимпийски принцип, казаха организаторите. Идеята им е да накарат повече хора да спортуват за здраве и дълголетие в Европейската седмица на мобилността.

Преди старта участниците получиха инструкции от ръководителя на клуб "Обороти" Янко Янков. Колоездачите се движеха по двойки в колона, средната им скорост е 15 км в час , а тези които смятаха, че няма да издържат 16-километровата отсечка можеха да починат на спирка "Щъркелите".

Кристиян бе в добро настроение, минутка преди старта

Колоездачите бяха придружавани от линейка и полицейски автомобил, а заради демонстративното колоездене до 17.00 часа ще бъде отцепено движението по бул."Раковски" в отсечката от ул."Груди Кирков" до ул. Вилхем Пик".

Янко Янков от клуб "Обороти" даде наставления на участниците
Някои "заредиха" с вода преди старта
Escom -Димитровград бе достойно представен от Запрян Запрянов
На старта

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини