От х:

Днес в x:

Производител: Ябълките с червей са най-полезни

Ябълките с дупки от червейчета са най-здравословни и полезни, защото не са обработвани с химикали. Това твърди дългогодишният производител от Димитровград Иван Вангелов. Мъжът отглежда 12 декара ябълки в землището на димитровградското село Великан и казва, че тази година реколтата е богата. Мъжът дори е изкарал пред дома си сергия с ябълки, защото не успява да продаде набраното на Неделен  пазар, където от години има маса. Иван съветва клиентите си, че дори и леко загнилата ябълка е по-полезна от вносните и лъскави плодове. На бабите, дошли да купуват им препоръчва да изяждат поне по една ябълка, а за децата дозата е две на ден.

Производителят от Великан е убеден, че в големите градове такива ябълки не се намират, защото се приемат за лошо качество. Хората ги отбягват, а точно те са екологично чисти и с най- полезни съставки. Продавачът се хвали, че майките с бебета в кв."Славянски" го търсят, за да правят от неговите ябълки сокове на децата.

Цената е другото, което отличава българската ябълка от вносната. Бай Иван продава червените, сорт "Мелроуз" за 0,80 лв., а жълтите от сорт "Златна превъзходна" за 1,20 лв. Ако някои клиент се пазари, производителят отстъпва и продава килото дори и за 60 стотинки.

Иван Вангелов продава ябълки на Неделен пазар години наред, производителят има овощна градина във Великан

"Яжте ябълки срещу анемия, за здрав стомах и сърце" съветва още бай Иван и напомня, че това е плода с най-малко калории. Информираният производител казва, че последно американски учени открили в ябълките антиоксиданти, които борят раковите клетки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини