От х:

Днес в x:

Общината искала от ВиК 70 бона за ремонт на улица

След отказа на държавното ВиК, ремонта се пое от частното дружество

„Поискаха ни да инвестираме 70 бона за да оправим улица "Заря", която води до камбанарията и Богородица. Трябваше да сменим водопроводи и да оправим до асфалт цялата 300-метрова улица.“ Така коментираха от ВиК обвиненията отправени към тях на днешната сесия. По думите на градоначалникът Георги Иванов „Хасково е в икономическа блокада“ като един от примерите бе, че ВиК не си асфалтира улиците които разкопава.

Според управителят на държавното ВиК Петко Стойчев, държавното дружество няма пари за поисканата манипулация. Нито има лиценз на строителна фирма или такава за пътни строежи, за да може да ремонтира от-до цяла улица. „ От общината искаха с чужда пита помен да правят“ допълни Стойчев. Така ремонтът започна частното Вик Бялков. Техните бригади споделиха пред нас че имат задача да подготвят улица Заря и ВиК отклоненията, до 8-ми септември, но че ще се справят по-рано. Асфалтирането щяло да бъде направено от друга фирма.

Обвиненията афектираха управителят Петко Стойчев

От няколко месеца държавното „водно“е формирало звено по асфалтиране и го е оборудвало с вибрационен валяк. Това стигало обаче само за възстановяване на конкретни, разкопани участъци. Няма ресурс за цяла улица, коментира Стойчев. Още повече че самия ремонт е дело на друга фирма.

„Бенефициент на всеки проект по който кандидатстваме е общината. Вместо за асфалтиране да кандидатства за проекти по инвестиране във водопроводната мрежа“, заяви афектиран управителят на ВиК.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини