От х:

Днес в x:

Огнеборците разпънати между пожар и наводнения

В хасковската Търговия заплуваха

Два екипа на хасковската пожарна бяха ангажирани да отводняван невралгични места в града, останали под вода от следобедния порой. Традиционно, близо половин метър вода се събра в една от уличките на търговия на едро. Макар, автомобилите на дистрибуторите вече "плуваха" до врати, на никой не му правеше впечатление. "Така е всяка година, скоро пожарната ще отводни", бодро обяви собственик на хранителен магазин, който и не си помисли да спре зареждането на стока.Днешния порой наводни и къща на улица Люлин 6.

В същото време се разбра, че хасковски автомобил ще поеме за Пловдив за да помогне в борбата с наводненията там. Както е известно, в пловдивския град Съединение само за ден паднаха117 литра на квадратен метър. На този фон, хасковските 47 литра на кв.м. за последните два дни, изглеждат незначителни. Колкото и внушително да изглеждаше днешния порой, той бе едва 18 литра на кв.м. съобщават от местната метеорология. За сравнение-през 2002-ра година, на 28-ми юли, само за денонощие в областния град са се излели 112 литра на кв.м.

За разнообразие, днес местните пожарникари бяха използвани и по предназначение-гасяха пожар. Той възникна в землището на село Бисер харманлийско. Пламналите сухи треви генерираха толкова гъст пушек, че възникна опасност за движението по Е-80. Огънят загасна преди минути, след като поройния дъжд се изля и там.

Г.Христов

Зареждането обаче не спираше
Големи локви се формираха на няколко кръстовища

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини