От х:

Днес в x:

Гастарбайтер причинява меле с 6 коли на Е-80, двама убити

E-80 взе още две жертви

БМВ с немска регистрация пълна с турски гастърбайтери, предизвика верижна катастрофа в местноста Гяур дере на 15 км от Харманли. В нея която загинаха двама души и 6-ма бяха ранени. Шофьорът на елитното немско возило Х6, Йозай Караташ е предприел изпреварване на забранен участък обозначен с пътен знак и маркировка, на 15 км от Харманли. Йозай губи контрол над мощната кола и се удря в задната  част на насрещно движещото се Пежо. Веднага след това БМВ-то се удря челно и насрещно движещо се Рено Лагуна управлявано от 32-годишен жител на кърджалийското село Кокошане. В карамбола последователно се забиват лек автомобил волво, Фолксваген Пасат с френска регистрация и товарен автомобил Волво.

На място загиват 32 годишния водач на Лагуната, спътничката му на предната седалка, а пътуващия с тях Божидар Симеонов, на 19 години от Харманли, с множество фрактури е настанен в хасковската ортопедия. Предстои му операция. Със счупен глезе и таз е хасковския шофьор на лекия автомобил Волво.

Пострадали бяха и 4-та пътуващи в БМВ-то. С фрактура на рамото, но видимо в добро състояние, шофьорът Йозай обясни пред нашия екип, че не помни нищо. Не изпреварвал, не бил и заспал. Версията му бе потвърдена от спътника му Ибрахим Шимшек, който със счупени лумбални прешлени и вътрешни травми бе в хасковската хирургия. Там са и двете момчета на Йозай. 8 годишния Мухамед е с контузии по тялото, а в интензивния сектор е 14 годишния  Себраил с комоцио. Ранените са без опасност за живота. Гастърбайтерите били строители в немския град Дуисбург, връщали се в родината за лятна отпуска.Делово подготвяха здравните си осигуровки. Не знаеха, колко други и в каква степен са пострадали в инцидента

 Заради верижната катастрофа снощи Е-80 бе затворен и в двете посоки. Агенция пътна инфраструктура въведе обходен маршрут Хасково-Узунджово-Александрово-Константиново-Поляново-и оттам на Е80. Пътят бе освободен в 1 след полунощ.

Причините за катастрофата се разследват.

Пострадалите бяха транспортирани в хасковската болница

Шофьорът на БМВ-то Йозай Караташ
Мухамед на 8 години, бе останал без зъби
По тежко бе положението на 14 годишния Себраил
Единствения оцелял от Лагуната, Божидар, чакаше спешна операция
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини