От х:

Днес в x:

-1 °C

Хасковлия моли ВиК да му открие партида, получава глоба от 5 бона

Байрям Ахмед показва водомера, който му докара глоба от 5 бона

Глоба от 4898.88 лв. трябва да плати Байрям Ахмед от Хасково на ВиК, защото водомерът на таванските му помещения нямал открита партида във водното дружество, липсвала пломба и изобщо бил незаконен. Нелегалният водомер се намира на последния етаж в кооперация на ул. „Захари Стоянов“ №79. Санкцията е наложена на собственика, въпреки че няколко пъти е ходил до ВиК Хасково с молба да му открият партида за водомера на тавана. Писмена заявка за това няма, но той е записан в тетрадката на служителката Станка Митева от Клиентския център на дружеството. Посещението му е регистрирано с дата 26 март.

Историята: през 2004 година Байрям Ахмед купува два апартамента, гараж и тавански помещения в кооперацията. Установява, че във ВиК има открити три отделни партиди за вода. По-късно се оказало, че единият водомер е в гаража и отчита минимални количества. Таванът се ползвал за склад.

През март тази година собственикът пуска в таванските помещение наематели. Инкасаторката на ВиК разбира, че на тавана вече живеят хора и го предупреждава, че за там няма открита партида. Човекът отива в дружеството и иска да му открият такава, за да си плащат наемателите изразходваната вода. Служителките му казали, че първо трябва да изпратят техен екип, който да установи действителното състояние на нещата и да състави протокол. Едва след това можело да му се открие партида.

Байрям Ахмед зачакал, но не дочакал. Заминал за Германия, а когато се върнал след няколко месеца, те все още не били дошли. Затова отишъл той. За пореден път.

Същия ден екипът на водното дружество пристигнал и съставил протокол. След което пък го зарадвали със „сметкопротокол“ (каква дума само!!!) с въпросните близо 5000 лева глоба. Заради нередовния водомер той трябва да плати наказателните 180 кубика вода за 12 месеца назад. Общо 4898. 88 лв.

„Не съм крадец!“, обиден е Байрям Ахмед. Той поискал от Енергото бележка за консумираната електроенергия за последните години и получил справка с начислен ток само за последните два месеца, на практика откакто има наематели. Това според него би трябвало да убеди ВиК, че на тавана не е живял никой и не е крал вода. „Иначе излиза, че е по-добре човек да си трае и си краде водата, защото обади ли се, му тряскат 5000 лева глоба“, казва той. Вчера подаде и жалба срещу несправедливата санкция до управителя на дружеството инж. Петко Стойчев.

Какво казват от ВиК?

Петко Стойчев: „Едва ли ще отменя санкцията на този човек. Той е хванат в нарушение – нередовен водомер от неизвестно колко време.

Не можем да отменим глобата. Не можем дори да я намалим. Размерът на санкциите е определен в наредба. Ако го направя, ще накажат мен. От началото на годината във ВиК Хасково минаха 6 проверки – от министерството, от инспектората, от ДКЕВР. Сега тече и проверка от прокуратурата.“

Според шефа на ВиК в Хасково изчезва чудовищно количество вода. И дава следния пример.

„През зимата помпите ни работят само през нощта, за да спестим ток. (За справка - за последния месец дължим на Енергото към 380 000 лв.) Пълним резервоарите почти догоре и после през деня само припомпваме, но незначителни количества. След април обаче помпите ни минават на денонощен режим на работа. А приходите, т.е. платената вода, остават почти същите. Сами си направете сметката за какви количества и загуби става дума“.

Тодор Кръшков

Сградата на ул. "Захари Стоянов" 79
Хасковлията подава жалба срещу глобата в Клиентския център на ВиК
Управителят на ВиК-Хасково Петко Стойчев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини