От х:

Днес в x:

Край с волейбола в лятната спортна ваканция

Във финалната среща всички се състезаваха на олимпийски принцип

В сряда тази седмица приключват заниманията по волейбол в рамките на лятната спортна ваканция, организирана от общината. Днес в салона на ОУ "П. Славейков" се игра финалното състезание по волейбол между двата отбора момичета и момчета, които в продължение на две седмици се занимаваха с този спорт. "Нямаме победители и победени, защото тук сме на принципа, че е важно да участваш, а не да печелиш", разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net треньора по волейбол по време на лятната ваканция и учител в ОУ "П.Славейков" Петко Колев. Двайсетината ученици, които тренираха волейбол от средата на юни до сега получиха по една топка, подарък от общината. След тренировките децата обикновенно продължават с развлечения на басейна, защото е важно да се спортува и след края на учебните занятия, казва треньора. Колев е учуден от интереса на димитровградските деца към спортните занимания и признава, че е очаквал далеч по-малко ученици да дойдат в залата.

Треньорът по волейбол в лятната спортна ваканция Петко Колев

Финалните занимания по лека атлетика са утре от 18.00 часа на пистата на стадион "Раковски", а в сряда приключват и тренировките по друг спорт - бадминтон. Последното състезание по бадминтон е в салона на ОУ "А.Константинов" от 10.00 часа на 30 юни.

От 1 юли лятната спортна ваканция за димитровградските ученици продължава с баскетбол в салона на ЕГ "Ив.Богоров", футбол на стадион "Миньор" и тенис на маса в Спортна зала "Младост". Заниманията ще продължат до 18 юли, началния час е 10.00 всеки работен ден.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини