От х:

Днес в x:

Общината в отпуск всеки петък

Служителите на община Хасково да бъдат в неплатен отпуск всеки петък, 4 дни в месеца, до края на годината. Това предлага в докладна записка кметът Георги Иванов за предстоящата сесия на ОбС следващия петък. Това се налага поради финансовата криза и ниските постъпления в общинския бюджет. Освен това намаляването на субсидията от държавата влиза в сила със задна дата от 1 януари, а не както бе планирано от средата на годината. Това прави орязване с 30 на сто на субсидията на годишна база.

В почивните петъци обаче ще има дежурни в отделите, които имат непрекъснат цикъл на работа – като ГРАО, счетоводство, деловодство. Издаването на актове за смърт, за раждане, записване за сватби и други услуги за гражданите ще продължат да се извършват, уточни пресаташето на общинската администрация Бояна Тодорова. Тя допълни, че след одобряване на предложението за отпускарските петъци, кметът ще издаде специална заповед, с която ще регулира работата във всички отдели на администрацията.

40 души от общината ще бъдат съкратени от 19 юли, ако бъде прието предложението на градоначалника. В същата докладна записка той предлага общата численост на администрацията да бъде намалена от 298 на 258 души.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини