От х:

Днес в x:

13 °C

200 младежи идват за празника на Хасково по проект „Европа – наследство и бъдеще“

  Община Хасково за втора поредна година изпълнява проект, финансиран от Европейската комисия с максималната възможна сума за проекта от 25 000 евро. Проектът е „Европа – наследство и бъдеще“, финансиран от Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура към Европейската Комисия по програма „Европа за гражданите“, Мярка „Побратимяване на градове“, съобщиха на пресконферениця днес координаторите на проекта Валентин Спенджаров и Диляна Кабадаева.

  Партньори на община Хасково са общини от Франция, Гърция, Румъния, Португалия и Великобритания.

  Около 200 души-предимно деца и млади хора пристигат по проекта в Хасково. Те ще участват в празничните събития по повод Деня на града. На 9 септември са събитията под надслов “Съединението прави силата“ като е предвиден “Българското Председателство на Съвета на ЕС”, така също инициатива „Училище за ден – Да се научим да казваме “Здравей“ и „Благодаря“ на всички официални езици. Младите хора ще участват в игра „Можем заедно“ и ще напарвят Флаш моб. 10 септември е обявен като Ден на Европейското културно наследство, предвиждат се игри и дискусии в Регионалния исторически музей – Хасково.

  Община Хасково е получила изключително висока оценка за реализацията на миналогодишния проект “Независимост и толерантност в Европа InToEU“. Тогава тя бе единствената община в България, спечелила подобен проект. Снимките от събитието и инициативите по него са включени в специална брошура на Европейската комисия, популяризираща програмата.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ня
   Някой
   13 -3
   14:45, 7 сеп 2018
   Браво и за миналата година и за сега! Едни от малкото читави и работещи хора, които останаха....
  • 2
   Кой е този читавия бе
  • 3
   Дя
   Дядо Добри
   5 -4
   17:01, 7 сеп 2018
   останаха все "читави там"- то за това всичко цъфти и връзва- nishto niama v grada
  • 4
   Ха
   Хайде пак
   2 0
   14:15, 8 сеп 2018
   Отново номенклатурни протежета.Стара Българска поговорка ПАРИ ПРИ ПАРИ ОТИВАТ.

  Още новини

  Хороскоп за 26.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
  26 фев 2020
  Последни новини