От х:

Днес в x:

22 °C

Общината иска 10 млн. лв. дългосрочен дълг за ремонт на спортни зали

Община Хасково да поеме дългосрочен дълг от 10 409 076 лева за ремонт на спортни зали в областния град, предлага кметът Добри Беливанов. Средствата са необходими за финансиране на проект "Реконструкция и модернизация на спортна зала "Дружба"" и на проект "Реконструкция и модернизация на спортен комплекс "Младост"".

Искането за поемане на дългосрочния дълг е във връзка с решение на Общинския съвет в Хасково от 29 март 2019 г., с което бе дадено съгласие община Хасково да кандидатства през ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" за финансиране по двата проекта за "Дружба" и "Младост". Обектите са част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и отговарят на изискванията за териториален обхват, пише в докладна записката.

В нея е посочено, че индикативният срок на кредита е до 180 месеца. Срокът за усвояване на кредита е 24 месеца, какъвто е и гратисният период за погасяване на главницата. Като източници за погасяване на главницата са посочени собствени бюджетни средства. Осредненият лихвен процент е до 1% годишно.

Предложението на градоначалника трябва да бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет утре /31 май/.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Кр
  КрадиКрадев
  18 -12
  12:39, 30 май 2019
  Дядка за лапане не останали, взе един хубав град....съсипа го, сега искаш и да го завлечеш с дълг?!?Остават ти няколко месеца какъв е смисъла дядка, най добре си взимай назначените директори и специалисти и си обирайте крушите, че кой знае за няколко месеца ква ли каша ще забъркате!
  • То пише, че искането е по решение на Общинския съвет от 29 март 2019 г ва господин гербаджия с грамофонна плоча с един запис, вместо мозък .... нали твоите хора от ГЕРБ, който имат мнозинство в Общинснкия съвет са го гласували ва ... и ако кмета не го предложи ще оревете всичко , че не спазва решенията на общински съвет....сага пак ревете, че предлага именно Вашите решения .... то бива мало.......умие , двуличие и наглост , ама то безподобно в световен мащаб ....
 • 2
  76
  76506098-
  9 -4
  13:32, 30 май 2019
  На Конкурса за поръчката ще се явят три фирми :
  - Дидо Помляка
  - Тенчо Алкохола
  - Делян Суджука :))
 • 3
  Го
  Гост
  9 -7
  14:09, 30 май 2019
  Още по времето на Георги Иванов имаше финансирани проекти за Младост и Дружба. Дори имаше и макети как ще изглеждат след ремонта. При Беливанов това замлъкна. И чак сега в края на мандата. Отново търсим финансиране.
  • Ми
   Минаващ
   0 0
   22:24, 30 май 2019
   Като е имало проект бившия кмет, да го бил изпълнил. Нали изтегли и той 11 милиона евро кредит, дето вместо за проекти, даде за асфалт. Що за асфалт, всички знаем.
   Ай... помним, помним!
 • 4
  За
  Запознат
  11 -7
  15:40, 30 май 2019
  Това ли измисли “гениалния” мозък на отдела проекти- общината в частност хасковлии да плащат кредити???? Нефелния старец вече се почуди каква щуротия да извърши.

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини