От х:

Днес в x:

11 °C

Общината иска 10 млн. лв. дългосрочен дълг за ремонт на спортни зали

Община Хасково да поеме дългосрочен дълг от 10 409 076 лева за ремонт на спортни зали в областния град, предлага кметът Добри Беливанов. Средствата са необходими за финансиране на проект "Реконструкция и модернизация на спортна зала "Дружба"" и на проект "Реконструкция и модернизация на спортен комплекс "Младост"".

Искането за поемане на дългосрочния дълг е във връзка с решение на Общинския съвет в Хасково от 29 март 2019 г., с което бе дадено съгласие община Хасково да кандидатства през ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" за финансиране по двата проекта за "Дружба" и "Младост". Обектите са част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и отговарят на изискванията за териториален обхват, пише в докладна записката.

В нея е посочено, че индикативният срок на кредита е до 180 месеца. Срокът за усвояване на кредита е 24 месеца, какъвто е и гратисният период за погасяване на главницата. Като източници за погасяване на главницата са посочени собствени бюджетни средства. Осредненият лихвен процент е до 1% годишно.

Предложението на градоначалника трябва да бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет утре /31 май/.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Кр
  КрадиКрадев
  18 -12
  12:39, 30 май 2019
  Дядка за лапане не останали, взе един хубав град....съсипа го, сега искаш и да го завлечеш с дълг?!?Остават ти няколко месеца какъв е смисъла дядка, най добре си взимай назначените директори и специалисти и си обирайте крушите, че кой знае за няколко месеца ква ли каша ще забъркате!
  • То пише, че искането е по решение на Общинския съвет от 29 март 2019 г ва господин гербаджия с грамофонна плоча с един запис, вместо мозък .... нали твоите хора от ГЕРБ, който имат мнозинство в Общинснкия съвет са го гласували ва ... и ако кмета не го предложи ще оревете всичко , че не спазва решенията на общински съвет....сага пак ревете, че предлага именно Вашите решения .... то бива мало.......умие , двуличие и наглост , ама то безподобно в световен мащаб ....
 • 2
  76
  76506098-
  9 -4
  13:32, 30 май 2019
  На Конкурса за поръчката ще се явят три фирми :
  - Дидо Помляка
  - Тенчо Алкохола
  - Делян Суджука :))
 • 3
  Го
  Гост
  9 -7
  14:09, 30 май 2019
  Още по времето на Георги Иванов имаше финансирани проекти за Младост и Дружба. Дори имаше и макети как ще изглеждат след ремонта. При Беливанов това замлъкна. И чак сега в края на мандата. Отново търсим финансиране.
  • Ми
   Минаващ
   0 0
   22:24, 30 май 2019
   Като е имало проект бившия кмет, да го бил изпълнил. Нали изтегли и той 11 милиона евро кредит, дето вместо за проекти, даде за асфалт. Що за асфалт, всички знаем.
   Ай... помним, помним!
 • 4
  За
  Запознат
  11 -7
  15:40, 30 май 2019
  Това ли измисли “гениалния” мозък на отдела проекти- общината в частност хасковлии да плащат кредити???? Нефелния старец вече се почуди каква щуротия да извърши.

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини