От х:

Днес в x:

Езиковата гимназия представи възможности в Ден на отворените врати

    Учениците от различните паралелки на Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково посрещнаха днес по-малките ученици от града. В Деня на отворените врати на елитното училище, гимназистите представиха възможностите за обучение, които дава школото.

    Още на входа на Езиковата класовете от ОУ “Климент Охридски“ бяха посрещнати от Джеймс Владимиров от 9 Е клас и Наталия Виделова от 11 Б, които са членове на Ученическия съвет.

    „Идеята на Деня на отворените врати е по-малките ученици от града да дойдат и да усетят атмосферата в нашето училище, затова и гостите са поканени в учебно време.“, казва Наталия Виделова. Езиковите програми, програмите по хуманитарните науки, работата на Ученическия съвет и постиженията на различните клубове в училището представи Джеймс Владимиров. Той презентира училището, в което учи, като едно от иновативните у нас, а този факт-като важен за развитието на потенциала на младите хора.

    На всички етажи в гимназията бяха разпределени щандовете за презентация. Сред най-атрактивното представящите се бяха учениците от паралелките по френски. Те подаваха огромният речник по френски на гостите си, за да ги изпитат дали са подготвени да се справят с физическата му тежест най-напред, а след това да усвояват и съдържанието между страниците му.

    В кабинета по биология гостуващите паралелки с интерес разгледаха структурата на лука и частите на човешкото тяло о макета, който им беше представен.

    По време на инициативата “Отворени врати“Учениците от 11 клас, които са извадили резултат- над 5,50 на Националното състезание по руски език, организирано от ПУ

    “Паисий Хилендарски“ бяха представени и наградени с грамоти. С високия успех, който са показали, те вече са приети студенти.

    Гостите се запознаха и с работата на Клуба по предприемачество. Отборът на хасковската езикова гимназия е класиран на 7-мо място от 10-те финални тима, който ще се състезават в последния кръг на Националното състезание по предприемачество.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини