От х:

Днес в x:

Бензиностанциите сменят фискалния си софтуер до 30 юни

Наближава крайният срок, в който бензиностанциите трябва да сменят електронните си системи с фискална памет, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

30 юни 2019 година е срокът, посочен в Наредба Н-18 на финансовото министерство, до когато е необходимо търговците на горива да съобразят фискалния си софтуер с изискванията.

Само няколко месеца по-късно – от 30 септември всички бензиностанции ще трябва да издават касови бележки, в които е изписан брутния им марж.

Освен разликата в покупната и продажната цена, търговците на горива са задължени да включат и информация за размера на ДДС и акциз.

Наближава краен срок и за онлайн търговците, стартирали дейност преди 29 декември 2018 г. До 29 юни тази година те трябва да обявят своите електронни магазини, напомнят още от НАП в Хасково. До момента над 12 000 са декларираните електронни магазини, отчитат от приходната агенция. Подаването на данните става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е. не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Милен
    1 0
    07:26, 31 май 2019
    Искам да попитам къде мога да се оплачя и наистина някой да обърне внимание .Нейим стига че лъжят в качеството и в количеството заредих на бензиностанция ЕКО под агеото газовата бутилка ми е 40лтра а заредих 44.47литра в 5.20 сутринта има касова бележка и снимки
Последни новини