От х:

Днес в x:

Хасковлии: От 15 години улица „Правда“ става блато след дъжд

    За целогодишни течове в квартал Изгрев сигнализира читателка на Haskovo.net. Проблемният участък е на улица „Правда“ и е от години. Там блика вода от отводнителна шахта и залива цялата улица, която е вход за квартала, както и за стария хасковски хлебозавод, чиито коли извозват продукция до търговски обекти, шише Ели Петрова, чиито баща живее в района. „Надявам се с Ваша помощ да бъдат отстранени течовете", пише хасковлийката. Тя се опасява, че е възможно заледяване, предвид падането на температурите, както и катастрофи.

    При репортерска проверка на място вчера бликаше вода, която се стичаше до релсите в Сточна гара. Живеещите в района обаче бяха обезверени, че някога ще бъде решен проблемът, датиращ от около 15 години. Оттогава насам се смениха кметове, обещаваха решение на проблема, но това така и не се случи, коментираха живеещите в района.

    Потърсен за коментар, шефът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев заяви, че е запознат със случая. Той допълни, че проблемът идва от боклуците в дерето по-нагоре, в края на улица „Мир“, които запушват канализацията. Заустването не е добре направено там, а и освен това има включени битови отпадни води в канализацията, предназначена само за повърхностните дъждовни води. В резултат на запушванията се получават течовете по улица „Правда“, поясни инж. Лозев. Той допълни, че на добра воля служители на ВиК многократно са почиствали канализацията, но след всеки по-обилен дъжд улица „Правда“ отново е залята. „В този случай правим мечешка услуга на гражданите в района, защото ако спрем да чистим, може би ще се реши този проблем“, коментира инж. Лозев. Според него за трайно решаване на проблема трябва да се направи корекция на дерето и заустването с цел да не се допуска отпадъците да влизат в канализацията. За целта обаче е необходим проект, който да бъде реализиран от община Хасково и по думите му такъв имало изготвен още преди години.

    От местната администрация също бяха наясно с проблема. От там допълниха, че такъв проект няма в общината и допълниха, че за целта трябва да бъдат осигурени средства.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      23 -4
      09:11, 5 яну 2019
      Ситуацията може да се опише с една дума - НЕКАДЪРНОСТ. Некадърен ръководител на ВиК .Некадърно общинско ръководство. Некадърен общински съветник от района. Имало отпадъци , течали битови води в дъждовна канализация. Там тече от 20 години. Няма , ама няма начин при желание на институциите този проблем да не се реши. Ама няма далаверка там.Не е като плочките по центъра да се фукаш , че си направил нещо. Някаква канализация , там накрая на града. И тук партиите нямат никакво значение. Още повече , че ние си ги избираме некадърни.
    • 2
      Гю
      Гюзелев
      8 -1
      11:20, 5 яну 2019
      То да е само тя.....
    • 3
      Ив
      Иванина
      16 -2
      14:01, 5 яну 2019
      Аз пък питам ако не си пусна децата на училище /ВСИЧКИ деца от квартал ''Изгрев'' учат в ОУ ''Хр. Смирненски''/, защото те ходят пеша газейки в тази мръсна вода и с почти мокри крака от социалните ще ми спрат ли детските. И ако го направят въпросните хора от общината или от ВИК или там, който е невинен за целите тези 15 години, че и повече, те ли ще ми возят децата сутрин до училище. СРАМ И ПОЗОР, СРАМ...
    • 4
      Ба
      Бай Драган
      7 0
      14:43, 5 яну 2019
      Онзи ден там се беше заледило и колата ми поднесе бая яко като влезна в насрещното,добре че нямаше кола отсреща.....
    • 5
      Ма
      МАНГО
      9 -4
      15:12, 5 яну 2019
      "както и за стария хасковски хлебозавод, "
      Къде е новия, че нещо не се сещам!

      А за "кадърните кадри" на Общината - тази година са изборите - сменете ги!
    • 6
      Ми
      митко
      4 0
      19:08, 5 яну 2019
      Тази вода ,си тече и ще си тече,докато хората си мълчат-но тази цялата река се излива на сточна гара,тази сточна гара ,така ли няма собственик,държавата ако не и трябват линий и коловози ,да вземе да ги хариже на някой ,толкова богата държава ли сме ,че никой не се интересува че всички фекалий и отпадни води от република отиват в коловозите и товарните линий,или може би ще възстановяваме бахчите и земеделската земя който на времето сме превърнали с товарна гара
    • 7
      Бр
      Братя Галеви
      1 -3
      07:58, 6 яну 2019
      Гласувайте за герб !
    Последни новини