От х:

Днес в x:

Подменят запушена канализационна тръба, наводняваща къщи в Хасково

    Подмяна на канализационна тръба за отпадни води започна в хасковския квартал „Изгрев“. Дейностите са възложени от община Хасково на частна фирма. Причина за това е, че от около 40 години насам при все по-обилен дъжд се наводняваха няколко дворове и къщи на улица „Пионер“.

    Да проследят дейностите на място дойдоха кметът на община Хасково Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев.

    Дечев заяви, че това е едно от проблемните места в града, получили се с течение на времето, при което се причиняват щети за гражданите. Уточни, че трасето от около 60 метра е отпушвано многократно с помощта на ВиК, което не е дало желания резултат. В този участък ще бъдат положени гофрирани тръби ф500.

    От община Хасково се надяват, че с подмяната на тръбите ще бъде решен трайно този проблем. За целта ще са необходими около 8 000 лева, които са предвидени в бюджета на общинското предприятие „Екопрогрес“, каза градоначалникът.

    Сред най-потърпевшите от наводненията в района е хасковлията Павел Колев, който със задоволство посрещна ремонтните дейности край къщата му.

    Кметът Дечев заяви, че подобни проблемни канализационни тръби за дъждовни води има още на улиците „Акация“ и „Дунав“ заради незаконни присъединявания и от натрупаните през годините отпадъци, не подлежат по никакъв начин на отпушване. Единственият вариант е да се подменят тръбите по малки трасета с финансиране от общината с цел да се предотврати наводняването на къщи, смята градоначалникът. Той поясни, че една част от тръбите на улица „Акция“ вече са подменени. Предстои подмяна и на друг участък от улицата. В района беше организирано мащабно почистване на дерето, което беше затрупано с тонове отпадъци.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Бр
      Бря
      28 -8
      12:14, 9 фев 2021
      Поздравления за начинанието. Досега никой Кмет не обръщаше внимание на този проблем.
    • 2
      Па
      Паржу
      22 -8
      14:01, 9 фев 2021
      Вълнуващо посрещане на градоначалника и неговия ляв сол т@$@к. Девойка в народна носия поднася погача с хляб и сол, старци развълнувано бършат сълзите си. Кварталния отговорник в спонтанно прочуствено слово благодари.
      Една фирма си върши работата, за която е наета и и се плаща. Останалото е предизборен качамак.
      • Па
        Панаетюф Теню ут Гереня
        10 -8
        17:06, 9 фев 2021
        Станко, га за заравят тръбата да порукниш Бойко уде Банкя да дойди та да резни лентичката. И поп Никола също, да поръси тръбата да ни са пукни на другия ден.
    • 3
      Az
      Az
      18 -7
      14:25, 9 фев 2021
      Интересна работа викат Екопрогрес, а на втората снимка бус на ВиК фирма Башмайсторите ...
    • 4
      Пе
      петър
      13 -2
      17:13, 9 фев 2021
      това повече от 10години никои от толкова много крадене неможа да задели 8000лв да го направи този проблем браво само това мога да кажа повече с други думи немога да го коментирам този случай.
    • 5
      Ив
      Иван Иванов
      6 -1
      19:57, 9 фев 2021
      Кмета като е дошъл чааааак до квартал Изгрев, защо не е видял и окаяното състояние на така наречената улица Петрич? Това улица ли е, кога ще я разширят като горната/ Панагюрище/, кой им пречи първата къща на митничаря ли? Какво още да чакаме тук, колко години още? Над 35 години нищо не е пипнато по тази улица, нито асфалт, нито нищо. Защо плащаме данъци, а си чупим колите по дупките тук? Кой трябва да дойде на власт та да оправи улицата? Стига лъжи, стига.
    • 6
      Ко
      Коцето
      6 -2
      21:09, 9 фев 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 7
      Ст
      Стоянов
      5 -2
      07:35, 10 фев 2021
      Защо частна фирма, а не "Екопрогрес"? Реторипен въпрос, естествено. Вече имат подготвен отговор, който не е "далавера"! Тоя "Екопрогрес" за какво е тогава? Боклука пак чадтна фирма го събира...
    • 8
      Ив
      Иванка
      6 0
      10:38, 10 фев 2021
      Трябва хората от този квартал живеещи на улиците с дупки и без канализация и без тротоари и без кошове за боклук да плащат данъци като за село, а не сегашните. До кога ще ни скубят за нещо, което не ни предоставят - градска среда? То тук си е мръсно, кално, за метачки да не говорим, те чистят само градската част.
    • 9
      Ив
      ИВАН
      1 0
      09:11, 11 фев 2021
      Съграждани стига коментари ,а да вземем тоягите ,защото това засложават....
    Последни новини