От х:

Днес в x:

16 °C

Хасковската улица “Пионер“ се превърна в езеро, наводниха се къщи (видео)

  Проливните дъждове наводняват къщи на хасковската улица „Пионер“. За това сигнализира хасковлията Павел Колев.

  От пороя вчера, нивото на водата на улицата достигнало около половин метър. По думите му това се дължи на запушване на отводнителната канализация, минаваща покрай къщата му. До жилището му се намира шахта, от която при порой блика вода и наводнява къщата му, както и съседните имоти.

  Разказа, че ситуацията се повтаря от близо 40 години. Обясни, че преди около две години кметът Станислав Дечев, който тогава беше областен управител, съдействал за прокарване на канал, който временно решил проблема. Сега вадата обаче е затлачена от треви, храсти и отпадъци, които не позволяват отичането на водата.

  Павел и съседите му се принудили да вдигнат бетонни огради край къщите си, за да се предпазят от наводненията. Вчера обаче дори и зидът не опазил двора му. Водата бълвала дори и от сифона на мивката на външната чешма, наводнило се мазето му.

  Колев заяви, че през годините многократно е сигнализирал за проблема си във ВиК и община Хасково, но нямало трайно решение.

  От водното дружество обясниха, че наводненията се получават от запушвания на дъждовната канализация. Според специалистите затлачването идва заради незаконни връзки към нея, довеждащи до брутална експлоатация на съоръжението.

  Според ВиК там трябва да се направи цялостна реконструкция или да се прокара нова канализация за генерално решаване на проблема. Инициативата за проектиране, инженеринг и строителство трябвало да поеме община Хасково. От кметството заявиха, че експертите от администрацията са запознати с проблема и е направена оценка на обекта. Проблемът вероятно ще бъде решен окончателно в рамките на проектите за аварии.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ее
   еееей
   18 -3
   19:32, 18 юни 2020
   В вода газим жадни ходим пак няма вода за миене тя за друго не става е...и скапанато ВиК
   • Те в последствие стават такива Виж коментара
   • Ян
    Янков
    13 -1
    08:46, 19 юни 2020
    До:ХО
    Не знам да има хора,които да се определят като "гяури" - това е обидна и унизителна дума,използвана от турските поробители,над българският народ.
    Защо Кръшков и компания те толерират- и това не знам.
    Отговорът обаче сам се появява.Ти си обикновен администраторски трол.
    Но пък, от друга страна - за да си трол, се иска и малко мозък.
    Извинявай - ти не си трол.Ти си си обикновен помачор.
   • Па
    Пачка 500 евро до Янков
    1 -8
    09:41, 19 юни 2020
    Негрите имат повече достойнство от гяурите (раята)... Виж коментара
   • Ст
    Стефан Неделчев
    6 0
    12:18, 19 юни 2020
    Защо проявявате расизъм и нетолерантност?
  • 2
   44
   4444
   22 -7
   19:34, 18 юни 2020
   От Мисирки и Калинки - толкова!
   Гарантирано от гроб!
  • 3
   Съ
   съселянин
   4 -1
   20:07, 18 юни 2020
   къде се намира тази улица?
   • Ан
    антимишок
    4 0
    08:25, 19 юни 2020
    В кв Изгрев и се казва Гара Пионер.
  • 4
   Па
   паткар
   9 -3
   20:47, 18 юни 2020
   оператора е много прост селяндур , коментирай ситуацията бе смешник, какво ми се правиш на интересен .
  • 5
   Ха
   Хасково
   7 0
   21:25, 18 юни 2020
   Абе пуснете водата бе
  • 6
   Ре
   ре
   9 -3
   21:31, 18 юни 2020
   Цял божи ден нямаме вода какви са тия аварий бре чобани цели квартали няма вода лято зарази мрасотия карантини Хасково се превърна в най смотаният град!!!
  • 7
   14
   1414
   5 -2
   23:20, 18 юни 2020
   Пуснете водата бе п...си
  • 8
   Мн
   Мнение
   6 0
   08:48, 19 юни 2020
   Много странно се изразяват от Хасково нет-от ВиК казаха, според ВиК. ВиК е неодушевен предмет, то не говори. Кой го е казал-може би портиера?
  • 9
   11
   11111
   1 -1
   13:06, 19 юни 2020
   на ул.Пионер ще помогне Комсомолеца от ГЕРБ....

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини