От х:

Днес в x:

Взеха на мушка опасните товари на пътя

Пътните инспектори на ДАА започнаха масирани проверки на товарните автомобили превозващи опасни товари по пътищата на региона. Ще се следи за наличие на необходимите документи на водача, техническата изправност на возилото, квалификацията на шофьора и изпълнение на европейската конвенция за ADR товарите. Първият спрян, бе водач на цистерна за пропан бутан край хасковското село клокотница. Въпреки 45 минутната инспекция, нередности не бяха открити.

Половин дузина документи са необходими за транспорт на опасни товари ако става въпрос за обществен превоз, малко повече ако е превоз за собствена сметка. Мнозинството шофьори в българия са квалифицирани за транспорт на течни или газообразни опасни вещества. На пръсти се броят тези които превозват взривоопасни или радиоактивни материали. Затова като видим подобно означение, проверяваме с удвоено внимание, коментираха инспекторите от ДАА. Те бяха „заседнали“ с подвижна лаборатория на изхода на клокотница и освен цистерни спираха и други товарни автомобили. Статистиката бе на всеки 10 товарни автомобила - 1 нередовен. По правило това бе турски ТИР.

Г.Христов

Шофьор на турски тир се оплаква от многото проверки по нашите пътища. В края на поредната се оказа че има за какво да е проверяван
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини