От х:

Днес в x:

Спряха автобус с пробит резервоар и дефектни спирачки

Инспекторите Пламен Димов и Йордан Панев проверяват хасковските автобуси. Именно те засекли опасното возило/сн 2/

Автобус на асеновградската фирма „Комексмаш-Васил Пиронков ЕООД, обслужващ линията Хасково-Първомай бе спрян от движение от хасковската ДАА днес, заради множество технически неизправности. Пътниците бяха свалени на хасковската автогара, билетите им бяха върнати. Автомобилните инспектори са преценили, че в това техническо състояние, автобусът е опасен за пътниците си и другите участници в движението.

Основният проблем е течащия резервоар. Проверяващите засекли проблема още при първия оглед, на автогарата. За да са сигурни, те закарали 15 местният „Рено Мастър“ на обстоен технически преглед в сервиза на „Фулда“. Там „диагнозата“ била потвърдена. Освен това са открити омаслени маркучи за спирачките на предно ляво колело. Течът понижава налягането на спирачната течност и прави спирачките неефективни, обясниха специалистите. Системата за отвеждане на отработените газове е била пробита, рамата е била напукана в задната част на возилото и други по-дребни дефекти.

Констатирани са били и редица документални пропуски-непопълнен пътен лист, няма маршрутно разписание и т.н.

50 годишният шофьор, Данчо Христозов от Първомай, се оправда че карал колата едва от седмица. Не забелязал да тече резервоара, и да е имало нещо то е било „утаяване“. Самото возило е 16 годишно и това обяснявало дребните технически неизправности.

Макар че не е собственик, именно Данчо понася тежестта на закона. Ще му бъде съставено наказателно постановление, а размера на глобата ще бъде определена от шефа на хасковската Държавна автомобилна администрация /ДАА/.

50 автобуси са били проверени от хасковските дааджии през последните дни. Наложени са 9 акта, включително и на хасковски превозвачи. Няма обаче друго сериозно нарушение, заради което да се спре автобус от движение. Най-често са констатирани не работещи мигачи и габарити.

Г.Христов

Дефектният автобус
Течащият маркуч пръска течност върху спирачния диск
Проверката на ДАА продължава до края на седмицата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини