От х:

Днес в x:

Една от пострадалите край Младиново жени е оперирана в Хасково

Изображение 1 от 2
    Операция е извършена по обед днес на една от пострадалите жени при катастрофата с автобус снощи край село Младиново. Тя е сред деветимата най-тежко пострадали, настанени в МБАЛ-Хасково. Операцията й е извършена в Ортопедо -травматологичното отделение на многопрофилната болница, имала е фрактура на мишница и предмишница. Пациентката е в добро състояние след интервенцията, обясни шефът на отделението д-р Митко Петков. В отделението са настанени общо четирима души от катастрофата.

    Трима от пострадалите в автобуса в Свиленградско са в Неврохирургия и са без опасност за живота. Единият от тях е 51-годишният шофьор на превозното средство, който е със сериозни травми, но без опасност за живота. В отделението е и водачката на групата, която се е прибирала към Бургас от екскурзия в Гърция.

    Двама пациенти от катастрофата има и в Хирургия, посочи директорът на болницата д-р Георги Гелов. В хода на деня за тях не се е наложило предприемането на операционни интервенции, състоянието им е стабилно.

    Една жена от настанените в Хасковската болница е заявила желание да бъде изписана, за да се прибере към Бургас.

    Причините за снощната катастрофа все още се изясняват. Инцидентът стана около 18 часа на остър завой и при мокро трасе в неделя край село Младиново. Две са версиите по които са работи-несъобразена скорост с пътната обстановка и техническа неизправност на автобуса.

    При инцидента загина жена на 68 години, а пострадаха общо 17 души. Освен в Хасковската болница има пациенти и в болницата в Харманли. Там са настанени четири жени и две деца, а в болницата в Свиленград има една жена.

    10-годишното момче, пострадало от катастрофата и настанено в болницата в Харманли с майка си и брат си, е било транспортирано за допълнително снимки и изследвания до МБАЛ-Хасково. Резултатите са добри, няма сериозни травми и то ще бъде върнато при майка си и брат си в здравното заведение в Харманли, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, който тази сутрин беше в Хасковската болница, а след това посети съгражданите си и в останалите две лечебни заведения, за да се увери лично за състоянието им.

    От прокуратурата съобщиха в късния следобед, че за случая са разпитани повече от 20 свидетели и са назначени комплексна автотехническа на превозното средство  и множество съдебномедицински експертизи за причинените телесни повреди на пострадалите.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини