От х:

Днес в x:

ДАИ подпали паяците с актове. Били незаконни?!

Паяците днес не работеха

Държавната автомобилна инспекция в Хасково налага ударно актове на общинските паяци в резултат на масирана проверка на ОП „Паркинги и гаражи“. Днес и 4-те паяка на предприятието бяха „привикани“ на наказателния паркинг до площадка „Спартак“ където бяха щателно проверявани от автоинспекторите.

Паяците нямали лиценз за осъществяване на обществен превоз срещу заплащане, съобщи  началникът на хасковската структура Антон Ставрев, който обаче е в отпуска. Заместникът му Венелин Сапунджиев е в София, а никой от подчинените им не посмя да говори пред камера. Не били оторизирани. От пресцентъра на транспортното министерство не разрешаваха даването на официална информация. Така все още остават без отговор въпросите паяците незаконни ли са, и от кога е това положение.

Вече са наложени актове за по 1500 лв.на всеки един от шофьорите. От „Паркинги и гаражи“ отказаха да потвърдят или отрекат тази информация. Шефът им Янко Манолов бил в болница. Служителите на наказателния паркинг умоляваха журналистите да си тръгнат.

Бус на ДАИ с двама усърдно пишещи инспектори в него, бе спрял на наказателния паркинг. Не особено словоохотливите служители потвърдиха, че проверяват всичко - документацията и техническата изправност. Само два от 4-те паяка били в движение. На единия не му работели габаритите и стоповете.

В късният следобед от пресцентъра на транспортното министерство нарекоха проверката "рутинна" и уточниха, че не целят само паяците. Резултатите от проверката щели да станат ясни надвечер.

Какви са последствията от безпрецедентната мярка и как хасковлии приеха новината, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Инспекторите на ДАА обясниха че нямат правомощия да дават информация
Но признаха, че проверяват всичко, от-до
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини