От х:

Днес в x:

Сигнал: И третият конкурс за шефове в общината е незаконен

И третият конкурс за шефове в общината е незаконосъобразен, пише в сигнал до Haskovo.net. Подателят на сигнала се е подписал като Ваня Зафирова.

В писмото се твърди, че в обявлението за конкурси за секретар на общината, за шефове на икономическата и административната дирекция е записано, че писмената концепция се представя в срока на подаване на документите за кандидатстване за конкурса.

Според Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители обаче такава концепция следва да се представи едва след като бъдат обявени допуснатите до следващ етап кандидати. В Наредбата е даден и образец от прококола, в който пише, че “Посочените кандидати трябва да се яват на защита на писмената концепция на …. (дата) , а концепцията следва да се представи на...”. С други думи концепцията трябва да се представи едва след като бъдат определени допуснатите кандидати.

Според сигнала до Haskovo.net “законът предвижда, че концепциите следва да се представят в срок, който е определен от конкурсната комисия, и то едва след одобряване на изискванията към тях и критериите за преценка.

След като в обявленията за провеждане на конкурса е посочено, че концепциите се представят в срока за представяне на документи, явно се предполага, че „правилните“ кандидати вече знаят какви ще бъдат критериите за оценка и от друга страна демотивира всички други кандидати, а те от своя страна няма как да знаят какви са изискванията към концепцията и съответно по какъв начин да я изготвят.”

Според юристи съображенията в сигнала са правилни.

Кметът Добри Беливанов пък заяви, че нарежда проверка на новите, трети поред конкурси за шефове в администрацията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Ва
    Ваня Зафирова.
    42 -24
    14:27, 21 дек 2017
    Дрън дрън че пляс, много някой е умрял да работи в общината за 700 лева заплата. Директори щели и не знам кви хайде 1000 да са заплатите им. Най-простата продавачка в магазин взема толкова. Никой не го интересува тоя шум, всичко е само да се джавка срещу кмета. Ясно е, че той е на мушката защото отряза мераците на ГЕРБ. Такъв шамар им зави и по скоро остави да си забият сами, че ще им звъни до изборите. Коя е тая Ваня Зафирова- дали не е Герберка Герберова. Като кажеш Хасково и всички се сещат за кум кумец шуробаджанашката схема, която кмета спря. Явно тя е била на повърността сигурно и други неща има може би не им даде да прилапат някой апетитен името или обществена поръчка.
    • Ам
      аман от глупости
      29 -15
      15:07, 21 дек 2017
      Направо ни писна от тъпотиите на тоя кмет и герберските изцепки. Побъркаха хората, забатачиха Хасково. Да се омитат от Хасково вкупом и не щем да ги видим – и Беливанов и неговите съпартийци. Смещници нещастни!
    • Ww
      www
      34 -6
      15:19, 21 дек 2017
      Не разбрах кое от написаното в "сигнала" не е вярно? Ако е вярно това, което си написала и някой иска да очерни "кмета" защо не коментираш по същество и не докажеш, че този сигнал е очерняне. И не си права - интересува ни кой ни управлява в Хасково. Ние не сме овце!!!! Спотред теб само заплатата е мотиватор на хората да работят някъде. Грешиш! Толкова сте крадливи и меркантилни обкръжението на кмета, че само пари са ви в главите. И за заплатите на директорите излъга - двойни са на това, което пишеш. И още нещо - всяка продавачка ще се справи по-добре от вас, така че не ги обиждай!
  • 2
    Ше
    Шеф на общината
    28 -11
    14:28, 21 дек 2017
    Ай сиктир вече с тия общини бе! На кого му дреме?
    • Гь
      Гьотьоре видял
      27 -8
      14:38, 21 дек 2017
      В общината решават по какви правила ще живеете и в каква среда ще живеете, за да не ви пука значи ви харесва да се валяте и квичите в кочинката.
  • 3
    Ва
    ване ване
    19 -12
    14:35, 21 дек 2017
    концепциите ще се отворят само на тези които са допуснати по документи . Проблев няма само в главите на ГЕРБ-ерите.
  • 4
    Съ
    Съвет
    20 -7
    14:51, 21 дек 2017
    Беливанов,разбира се, че е незаконен този конкурс и в Сxофия вече знаят и ви чакат да минете всички процедури.
  • 5
    Ха
    Хахаха
    30 -6
    14:54, 21 дек 2017
    Хахаха, тия са много тъпи в общината - пълни некадърници. Байо, прибера си ги тия тъпоумници.
  • 6
    Az
    Az
    35 -8
    15:03, 21 дек 2017
    За две години един конкурс неможите да направите. Събирайте си багажа и да ви няма цялото ръководсто на герб и кмета.
  • 7
    Уч
    Учудени няма
    16 -12
    17:35, 21 дек 2017
    Вече спокойно може да се въведе термин "гербаджийски конкурс" за нещо което е необмислено, зле обосновано, опорочено при провеждане или с две думи мъртво родено. Не им стигат силиците на горките, за това е така, особено умствените.
  • 8
    По
    подкрепяме ги
    16 -24
    18:41, 21 дек 2017
    Защо пишете глупости,че е ГЕРБАДЖИИСКИ тези ,коит... Виж коментара
  • 9
    Пр
    принцесата от Монако
    15 -9
    21:36, 21 дек 2017
    Леле ,кмете,голям смях!ТРЕТИ КОНКУРС и пак не е както трябва!Това Монако не ти се отрази добре!Хахаха,като изгони кадърните,останаха трагично невежите!Почваме да броим - едно,две ,триии ......до сто!
  • 10
    42
    428591
    3 -1
    07:49, 22 дек 2017
    То не е законно и да държите Насенцето пом.директор в ученическото общежитие, защото от години е навършила възрастта за пенсия, ама вие си правите оглушки, пък тя си получава големите заплати и всички други екстри като любовница на директора. Хората не спряха да ви сигнализират, но все тая. Сигналите в десета глуха, пък нахалницата се кефи като началник вече 20 години и все не й стигат. Защо не я пенсионирате . Стига с тия врътки.
  • 11
    ИД
    и друг път съм ти го казвал
    11 -5
    08:02, 22 дек 2017
    подигравка с жителите на община хасково един конкурс 5 пъти-5 пъти грешки .иди си кмете стига вече .иди си в заслужена почивка ,парите не са всичко.около теб ги интересуват само парите и никой няма да ти каже .ти стигха дъното.
    • Ст
      Странен
      1 -1
      19:54, 22 дек 2017
      Е няма ли виновен? Все якой е писал документа? Глави няма ли да хвърчат? Извънредни часове иначе можем да си пишем- европейски проеки, комисийки и хоп цяла седмица си клатим краката иначе тройна заплата! Не се пуши! За тебе Герганке и Богданке иде реч
  • 12
    Tr
    True
    8 -5
    08:45, 22 дек 2017
    ГЕРБ да си го прибере обратно в мазето.
  • 13
    Li
    Libexin
    8 -2
    09:55, 22 дек 2017
    Юристи няма ли в Общината???
Последни новини