От х:

Днес в x:

18 фирми цакат превозвачите в Хасково

Превоз за собствена сметка често пъти прикрива незаконни транспортни услуги

Нерегламентиран транспортен превоз под прикритието на „Превоз за собствена сметка“ извършват фирми от региона, констатират органите на държавната автомобилна администрация. В рамките на август са съставени 18 акта на различни фирми от региона. Мнозинството от шофьорите са били без трудов договор, а другото най-често нарушение е липса на документи за товара. Глобата за такива нарушения е между 500 и 1500 лв.

Превоз за собствена сметка трябва да обслужва само собствените нужди на предприятието, като не е основна за него и в никакъв случай не трябва да бъде заплатена. Някои предприятия под претекст, че извършват такъв превоз прикриват дейности срещу заплащане и не внасят изискуеми данъци и такси в националния бюджет. Това създава предпоставки за нелоялна конкуренция спрямо законните превозвачи, обясняват от ДАА.

22 -а турски водачи на ТИР-ове са с актове за неспазване правилата при осъществяване на транспорт. Комшиите масово карали без тахографски шайби, а най-честото им нарушение е че шофирали без почивка, което създава предпоставки за ПТП. На 7 тираджии е наложена принудително административна мярка-спиране от движение.

471 проверки са извършили през август служителите на хасковската автомобилна администрация.

Г.Христов

Турските тираджии карат масово без почивка и създават условия за ПТП
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини