От х:

Днес в x:

Луиза Китар с първа изложба в "Лицо"

Олющена стълба, върху която висят зелена ябълка и автопортрет от 2008 година. На тавана летят хартиени птици. Това е малка част от изненадите, които е приготвила за първата си самостоятелна изложба младата художничка Луиза Китар. Представянето под мотото "Стълбата", което тя сама е аранжирала, e в галерия "Лицо".

За мен е голяма чест да ме поканят за изложба, защото още съм никоя, не скри радостта си 16-годишната ученичка. Стълбата е символ на изкачването и прогреса, а птиците на свободата и полета на духа, обясни тя.

В дебюта си Луиза показва 30 рисунки, скулптури от глина, инсталации и кукли. Картините носят закачливи заглавия като "Ден в жълто", "Момиче с поглед" и" Смени си крушката". Творбите ще се продават.

Още не съм определа цените-това е трудната част, по-лесно ми е да нарисувам картина, сподели възпитаничката на школата по приложни изкуства "Колорит".

Една от арт инсталациите на деветокласничката носи името "Молитва". Като молитва звучат думите й, залепени с изрезки от вестници върху стълбата: "Нека намеря пътя си по стълбата. Нека да намеря мъдростта в зелената ябълка, колкото и черно-бял да е светът."

Изложбата се открива тази вечер в 18.30 часа.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини