От х:

Днес в x:

12 кръстосват щеки на яз. „Мандра“, за най-добрия – купа и 160 лв.

Наградените състезатели: др- Бирджан Мехмед – ІV място, Митко Димитров- ІІ място, шампионът Боян Милев и Жоро Марашев- ІІІ / отляво, надясно /

Скромен турнир по риболов си спретнаха риболовци от Кърджали и Хасковово на язовир Мандра в неделя. Силният вятър и високите по половин метър вълни не отказаха от идеята 12-те въдичари, майстори на плувката. Състезанието с награден фонд от 500 лв и купи от І до ІV място започна от 10,00 и премина точно според регламентираните 4 часа. В него взеха участие едни от най-изявените спортни риболовци от Кърджали и местната звезда - музикантът Георги Марашев, който единствен от града е участник в клуба по спортен риболов към ЛРД Кърджали. Марашев е член и на отбора към същия клуб, който е в трескава подготовка за предстоящото национално състезание по риболов. Републиканската надпревара ще стартира идната неделя на язовир Леново край Асеновград. Отборът, ръководен от многократният шампион на Кърджали - д-р Биржан Мехмед, попада в Западната зона на разпределение за предстоящия турнир. Леново е първият зонален кръг от тазгодишната надпревара за майсторство в риболова на леко. Вторият кръг ще се играе седмица след това на яз. „Овцарица”.

След нелек риболов при екстремни условия, първото място за пореден път бе отсъдено на майстора на плувката от Кърджали Боби Милев. Той спечели купата на шампиона и 160 лв парично поощрение. Втори стана Митко Димитров, също от Кърджали – купа и 140лв. Трети във ветровитата надпревара бе хасковлията Жоро Марашев с 2400 точки и 120 лв джобни. На почетното ІV –то място застана д-р Бирджан, който получи мини престижна купичка, без утешителна парична награда.

Състезателите изразиха своята благодарност към арендатора на „Мандра” Красимир Колев за предоставената им възможност да проведат турнира, както и на спонсора – Рибарски магазин „ Шарон” гр Кърджали. Награждаването се състоя в късния следобяд в центъра на село Мандра на чаша кафе и безалкохолно, съвсем по спортсменски.

Щерю Щерев

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини